|
 |
|

Hatalı sollama faciası
Ş.urfa'da hatalı sollama yapan yolcu otobüsü, karşı yönden gelen petrol tankeriyle çarpıştı
İki kamyonun da karıştığı kazada patlayan tanker otoyolu cehenneme çevirdi 4 ölü, 38 yaralı
Şanlıurfa'da dün iki kamyon, bir yolcu otobüsü ve bir petrol tankerinin karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi de yaralandı. Yaralılar, Gaziantep, Birecik ve Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi altına alındı.
Feci kaza, Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu'nun Arat Dağı Mevkii'nde saat 19.10 sıralarında meydana geldi. Şanlıurfa istikametine giden Abdülkerim Demir yönetimindeki 06 MYN 04 plakalı Ağrı Tur'a ait yolcu otobüsü, üç şeritli yolda yan yana giden Ömer Alkış'ın kullandığı 73 SC 882 kamyon ile 63 PP 151 plakalı bir diğer kamyonu sollamak istedi. Bu sırada, yolcu otobüsü karşı yönden gelen Ramazan Çakmak'ın kullandığı petrol yüklü tankerle kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen iki kamyon da bu araçlara çarptı.
TANKER VE OTOBÜS YANDI
Petrol yüklü tankerin infilak edip yanmasıyla savaş alanına dönen yolda, otobüs şoförü Abdülkerim Demir, tanker şoförü Ramazan Çakmak, kamyon şoförü Ömer Alkış ve kimliği belirlenemeyen bir yolcu hayatını kaybetti. 38 kişi de yaralandı. Yaralılar, yoldan geçen araçlar ve çağrılan ambulanslarla çevre illerdeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonucu akaryakıt yüklü tanker tamamen yanarken, diğer araçlar da hurda yığını haline geldi. Şanlıurfa-Gaziantep karayolu gece geç saatlere kadar trafiğe kapandı. Yaralılardan 8'i Gaziantep'e sevk edilirken, 23'ü Birecik Devlet Hastanesi'nde, 7'si de Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bazı yaralıların sağlık durumunun ağır olduğunu belirten yetkililer, ölenlerin sayısının artmasından endişe ediyor.
HERKES FERYATLA KAÇIYORDU
Korkunç kazaya tanık olan bir yaralı hastanede yaşadığı korkunç anı şöyle anlattı Biz otobüsteydik. Önümüzde yan yana giden iki kamyonu geçerken aniden karşıdan gelen tankeri gördüm. Büyük bir gürültüyle çarpıştık. Otobüste herkes bir yere savruldu. Ben bir an bayılmışım. Sonra tankerin yandığını fark ettim. Herkes otobüsten feryatlarla kaçmaya çalışıyordu. Bir vatandaşın yardımıyla ben de otobüsten çıkarak yangından uzaklaştım."
Melmet YILDIRIM
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|