kapat
20.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Issizlik sorununu ancak AB cozer

Eczacibasi CEO'su Dr. Erdal Karamercan, 'Turkiye AB muzakerelerine baslarsa, onemli miktarda sermaye gelecektir. Bu da ulkenin issizlik sorununa care olur' diye konustu

Eczacibasi Toplulugu CEO'su Dr. Erdal Karamercan, Turkiye'nin Avrupa Birligi'ne (AB) tam uyelik yonunde muzakerelere baslamasiyla ulkeye onemli miktarda yabanci sermaye girisi olacagini belirterek, "Bu da Turkiye'nin ekonomisi icin ihtiyaci olan finansman kaynagi ve issizlik konusundaki derdine care olacaktir" dedi. Tuketim alaninda 1200 urun cesidini 160 bin noktaya ulastiran Eczacibasi Girisim Pazarlama, 25. kurulus yilini Eczacibasi yoneticileri ve bayileriyle birlikte Bodrum'da kutladi. 1978 yilinda 20 kalem urun ve 40 kisilik bir kadroyla kurulan Eczacibasi Girisim Pazarlama, bugun temizlik kagitlari, kozmetik ve kisisel bakim, kuafor, ev bakim ve profesyonel temizlik urunleri, prezervatifler ile dis fircalari kategorilerinde 28 markanin Turkiye genelinde dagitimini gerceklestiriyor. Kutlama toplantisinin acilis konusmasini yapan Eczacibasi Toplulugu CEO'su Dr. Erdal Karamercan, 2004 yili sonuna kadar gecirilecek surecin Turkiye'nin hem ekonomisini hem siyasetini hem de sosyal hayatini sekillendirecek onemli bir surec olduguna dikkat cekti.

Karamercan, "Eger Turkiye, AB'ye tam uyelik yolunda muzakerelere baslarsa ulkeye onemli miktarda yabanci sermaye akisi gerceklesecektir. Bu da Turkiye'nin ekonomisi icin ihtiyac olan finansman kaynagi ve issizlik konusundaki derdine care olacaktir" dedi.

Turkiye ekonomisinin mevcut ic dinamikleriyle cok hizli bir sekilde gelisip AB'nin en dinamik ulkesi haline gelebilecegini kaydeden Karamercan, bunun yakin tarih acisindan degerlendirildiginde Turkiye'nin girdigi en onemli donemec oldugunu ifade etti. Erdal Karamercan, Turkiye ile ABD iliskilerine de deginerek, sunlari soyledi

"ABD'nin Turkiye'ye taahhut ettigi 8,5 milyar dolarlik kredi anlasmasinin artik Irak'la iliskili oldugunu hepimiz biliyoruz, her ne kadar inkar edilse bile. Dolayisiyla bu miktar her ne kadar IMF'nin denetimine verilmisse de bilmemiz gerekir ki bizim geri planda ABD ile Irak'taki isbirligimize bagli bir kullanim olacaktir. Bu arada sikinti yasayabiliriz. Turkiye'nin cok basarili bir manevra surecinden geciyor olmasi gerekir. Burada duygusalliktan uzak, akilci politikalarla dis politikamizi yonlendirmemiz gerekiyor."

160 MILYON DOLAR NET SATIS
Eczacibasi Tuketim Urunleri Grubu Koordinatoru Osman Erer de yil sonuna kadar 160 milyon dolarlik net satis cirosu beklediklerini bildirdi. Haksiz rekabetin kendilerini cok rahatsiz ettigini dile getiren Erer, isler sikistikca bazi orgut, kisi ve muesseselerin kayitdisi ekonomiye yoneldiklerini, bunun onune gecilmesi gerektigini soyledi. Eczacibasi Girisim Pazarlama Genel Muduru Sefik Iseri de uzman kadro, orgutlenme yapisi ve sahip olduklari kanallar ile Turkiye'nin en guclu satis orgutlerinden biri olduklarini belirterek, "Bu guclu yapi sayesinde gecen yila gore yuzde 15, kriz oncesine gore yuzde 9 buyume sagladik. 2004 yilinda da dolar bazinda yuzde 10'luk buyume hedefliyoruz" diye konustu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard


TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir