|
 |
|

Borsa YSK'ya inandi iki rekor birden kirdi
YSK'dan secimlerin iptali gibi bir karar cikmayacagina inanan borsa rekora kostu. Endeks 14 bin 210 puan ile zirveye ulasirken, islem hacmi 1.8 katrilyonu buldu
Hafta basindan bu yana Yuksek Secim Kurulu'nun (YSK) kararina kilitlenen Borsa'da yatirimcilar, "olumsuz bir karar cikmayacagina" inaninca dun endeksi yilin zirve noktasina tasidi. Gunu yuzde 2.3'luk artisla 14 bin 210 puandan tamamlayan IMKB 100 Endeksi islem hacminde de rekor kirdi.
YSK'nin 2002 Kasim secim sonuclarinin iptali veya oylarin yeniden dagilimi icin yapilan basvurulari reddecegine dair beklenti dun gun boyu alim getirdi. Gun icinde 14 bin 417 bine kadar ulasan endekste bu noktada hafta sonu riskini almak istemeyenlerin satisa gectikleri goruldu. Ancak buna ragmen endeks gunu 14 bin 210 puan ile rekor bir seviyeden tamamladi. Bu rakam 8 Ocak 2002 tarihinden sonra gorulen en yuksek rakam oldu. Yani endeks yaklasik 18 ay oncesine geri donmus oldu.
Dusen faizlerin bilancolarina olumlu yansimasi beklenen banka ve holding hisselerinde alimlar endeksi yukari tasirken, 1.8 katrilyonluk islem hacmi de yilin en yuksek seviyesiydi. Persembe gunu 955 trilyon lira olarak gerceklesen islem hacmindeki bu artista, kararsiz olanlarin alima gecmesinin ve Basbakan'in tezkerenin yakin zamanda Meclis'e gelecegi aciklamasinin da etkili oldugu ifade ediliyor. Borsa rekorlara imza atarken, hafta icinde 1 milyon 420 bine kadar cikan dolar ise yeniden 1 milyon 400 binin altina indi.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|