kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

OMER URUNDUL


Fener'in sikintisi organizasyon

F.Bahce, G.Birligi engelini de uc puanla gecerek, hem puan cetvelinde ikincilige yukseldi. Hem de ust uste iki deplasman oncesi moral kazandi.

Takim kosuyor, yardimlasiyor, oyun disiplinine sadik kaliyor. Ama hep vurguladigim gibi eldeki kadro yapisi itibariyle organizasyon sikintisi cekiyor. Bu rahatsizlik Izmir'de de gundemdeydi. Adam eksilten oyuncu tipleri kisitli. Ileride Hooijdonk bu yapida degil. Tuncay driplinglerini kolektif butunlukle birlestiremiyor. Ortada bir tek Aurelio adam eksiltebiliyor. Kemal dar alanda cok pas hatasi yapiyor. On libero ozelliklerine sahip Selcuk defansi ile iyi yakinlasiyor. Ilk toplari enlemesine fazla olsa da ayaga garanti oynuyor. Ama genel organizasyon sikintisi yuzunden bos alan bulup ileriye destek veremiyor.

F.Bahce'nin ileriye olumlu servis yapacak, devamliligi olan kaliteli bir orta sahaya duydugu ihtiyac her hafta kendisini gosteriyor. Bir canli ornek vermek gerekirse G.Birligi'ndeki Skoko gibi bir orta saha araniyor. Yusuf, fiziki yetersizligi, kopuk kopuk futbolu ve defansif gorev yapmamasi dolayisiyla ustun yeteneklerine ragmen F.Bahce'nin aradigi ilac degil. Bu yuzden de Daum bu futbolcusundan yeri geldikce belirli surelerde faydalanmaya calisiyor.

Daum'un ilk yarida tedbirli davranip, alan daraltan savunma kurgusuna titizlik gostermesi teknik adam dogrusuydu. Ancak ikinci yari basinda cok acele iki degisikligi bir arada yapti. Bu onemli bir hataydi. Taslarla da oynadi. Kemal'i defansin soluna cekti. Umit Ozat'i yapisina uymayan on liberoda gorevlendirdi. Bundan sonra G.Birligi'nin 3 cok tehlikeli atagi vardi. Biri gol olsa F.Bahce maci kaybederdi. Yusuf-Serhat isbirligiyle galibiyeti getiren gol tahmin ettigim gibi medyanin bazi bolumunde Daum dehasina mal edildi. Tomas takim icin buyuk bir kazanc. Cizgi defans oynamayi biliyor. Disiplinli, cabuk, yerden ve havadan hamle zamanlamalarinda basarili. Takima da cok cabuk uyum sagladi.

En sorunsuz takim Besiktas
Pazar gecesi bir kere daha goruldu ki, oturmus sistemiyle gunumuz futbolunun istedigi uygun oyun modeliyle ve bol alternatifli kadrosuyla Besiktas ligin en sorunsuz ve en istikrarli takimi.

Ahmet Yildirim'in yerine Emre Asik gorev yapti. Zago, sol stopere gecti. Uclu defans blogunun alisilmis performansi aynen devam etti. Onemli yeteneklere sahip Okan, kendini bulmaya basladi. Ilhan'da fizik acidan yukselis acikca gorunuyor. Sergen, 55 dakika teknik yeteneklerini sergileyebilecek dirilikteydi. Ahmed Hassan oyuna girdikten sonra ataklarin olgunlasma doneminde rakiplerinin onune gecen cabuklugu ve pozisyon zekasiyla iki gole imza atti. Butun bu artilarin yaninda esas onemli nokta Besiktas'in oturmus makina duzeni icinde isleyen bir saha ici kurgusuna sahip olmasidir.

Yarin gece guclu rakip Chelsea ile zorlu bir deplasman sinavi var. En az bir puan alinamazsa ikinci macta ilk iki sansi bitecek. Bakalim Besiktas tamam mi diyecek devam mi?

Aybaba ders almali
Samet Aybaba gecen sezonun sonuna dogru belli bir duzeye kadar sistemi oturtmustu. Ileride Fatih, Mehmet Yilmaz on liberoda defansi ile iyi butunlesen havadan ve yerden basarili mudahaleler yapan Huseyin, onun onunde de orta sahada Aurelio, Gokdeniz ve Somers. Bu sene Aurelio yok, yeni transferler var. Ama Samet Aybaba taslarla cok oynamaya basladi. Elindeki kadro bunu kaldirmaz. Besiktas macinda da Fatih'i yapisina uymayan tek forvet rolune soyundurdu. Huseyin'i orta sahada seyyar gorevlendirdi. Bunlarin sonucu da kurgu bozuldu. Gokdeniz'in yeteneklerini sergileyebilme firsati da ortadan kalkti.

Besiktas'a deplasmanda kaybetmek anormal bir sonuc degil. Ama farkli yenilgiden ve ciddi saha ici sikintilarindan ders almak gerekir. Samet Aybaba'nin ilerleyen haftalar icin gecen seneki sablonu goz ardi etmemesi lazim.

Penalti atisi tekrarlanmaliydi
Ali Aydin, Adana-G.Saray maciyla basarili yonetimlerine bir yenisini daha ekledi. Tek hatasi ilk yarida Timur'a sari kart gostermeyisiydi.

Ismet Arzuman'in Izmir'de genel yonetimi mukemmeldi. Kondisyonu ust duzeydeydi, objektifti. Gereksiz kartlara girmedi. Avantajlara ozen gosterip temponun yukselmesine katki yapti. Yalniz penaltiyi tekrarlatmayarak onemli bir yanlis yapti. Atis yapilmadan once iki takim oyuncularindan cok sayida ihlal yapildi. Hatta iki oyuncu Van Hooijdonk ile ayni hizaya kadar geldiler.

Serdar Tatli genelde Avrupali meslekdaslarinin standardina uyan, her zaman gordugunu calan bir hakem. Besiktas-Trabzon macinda da ayni goruntudeydi. Alisilmisin disinda kart gosterdi ama dogru kartlardi. Ancak benim tribunden suzemedigim uc hatasi oldu. Romashenko'nun hareketi direkt kirmiziyi gerektiriyor. Emre'nin attigi golde faul var. Ikinci yarida Ibrahim'in hareketi penalti.

Izmir'de Karsiyaka-Ankaraspor macinda genc hakem Vedat Tan'i izledim. Yetenekli ve objektif. Ancak kart uygulamalarinda yanlislari var. Daha once yonettigi Istanbulspor-Caykur Rizespor macinda da benzer hatalari oldu. Bu konuda kendisini gelistirmesi gerekiyor.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir