kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

SAVAÅž AY


Bu sözlerde anne gizli

Nazire Hanım bakın nasıl anlatıyor içinden geçenleri ve içinden geçtiği dönemleri "10 yıl önce bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek amacıyla Umut Vakfı'nı kurduk ve inançla misyonunu bugünlere taşıdık. Hepimiz içinde yaşadığımız toplumu kalkındırmak ve sorunlarını çözmek için bireysel olarak görevler üstlenmek zorundayız. Benim payıma düşen maalesef bireysel silahlanma gibi ölümcül bir toplumsal sorunumuzla mücadele etmek oldu. Bu sorunun temelleri görünenden çok daha derin, derin olduğu kadar da maalesef anlamsızdır. Anlamsızdır çünkü, hiçbir çıkar, hiçbir arzu insan hayatının üzerinde olamaz.

Her yıl kaç kişi?
Bireysel silahlanma toplumsal sorunumuzu çözmek için hukuk ve eğitim alanlarında çalışmalar yaptık ve Umut Vakfı'nın kuruluşunun 10. yılında ilk günkü inanç ve azimle yolumuza devam ediyoruz. Çünkü her yıl ortalama 3000 kişi bireysel silahlanma nedeniyle hayatını kaybediyor.

Silahlı şiddetin topluma; ailelere ve en önemlisi gençlere yüklediği mağduriyetler fazladır. Buna rağmen bireyler silahlı şiddete ve başkalarının acılarına karşı oldukça duyarsızdır. Toplumu duyarlı kılmak için elimizden geleni yapmalıyız. Her türlü güçlüğe rağmen mücadeleden vazgeçmemeliyiz. Mücadele etme enerjisini ise yaşananlara rağmen, insanlara olan sevgimizden, toplumumuza olan inancımızdan ve gelecek nesillere güzel ve barış dolu bir ortam yaratma arzusundan almak gerekiyor. Biz buna söz verdik.

Umudun adı var
Umut etmekten asla vazgeçmemek ve toplumda konuyla ilgili bilinç oluşturmak üzere her '28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü'nde olduğu gibi, bu yıl da Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü'nü ve geleneksel ödüllü yarışmalarımız kapsamında 'Bireysel Silahsızlanma Yaşama Hak Tanıyın Bir Dakikalık Çizgi Film Yarışması' Ödül Töreni'ni gerçekleştireceğiz.

Evrensel çabalar
Umut Vakfı'nın yıllar önce başlattığı 'Bireysel Silahlanmaya Hayır' imza kampanyasını İngiltere'de sürdüren Özlem ve David Grimason, bu yıl Foça'da serseri bir kurşunla hayatını yitiren 2,5 yaşındaki oğulları gibi başka Alistair'lerin hayatlarının yok olmaması için mücadele ediyorlar. Etkinliğimize katılacak olan Dr. Mick North ise Dunblaine'de kızı Sophie'nin, okuduğu ilkokulda yaşanan katliamda yok olmasıyla başlattığı bireysel silahsızlanma mücadelesini yıllardır sürdürüyor. Mick North'un çabaları İskoçya'da yasaların yeniden düzenlenmesini sağladı. Grimason'lar ve Mick North, topladıkları 30.000 imzayı 28 Eylül'de gerçekleştireceğimiz etkinlikler vesilesiyle Türk kamuoyuna sunacaklar. Çabalarımız, bu sorunun evrenselliğini somutlaştırmış olacak. Duyarlı olduğunuzu bildiğim bu toplumsal sorunumuzla ilgili önlemlerin en kısa zamanda hayata geçirilebilmesi için fikirlerinizle ve varlığınızla vereceğiniz desteğinizi rica ederim."

Nazire Hanım'ın inancı...
O, gencecik evladını "tabancaya" kurban vermiş bir anne. Ve hem sayısı kalabalık kaderdaşları adına, hem de bireysel silahlanma cinnetine karşı saygın bir mücadelenin içinde yıllardır. Nazire Dedeman kurup büyüttüğü Umut Vakfı'yla belki iğneyle kuyu kazıyor, belki de "at avrat silah" kıskacında böbürlenen bir mahallede salyangoz satıyor. Ama yılmıyor, tükenmiyor, vazgeçmiyor. Kendisine ve "silahsızlanma" ilkesine inanan bir avuç gönül insanı da bu kavgada yalnız koymuyor Nazire Hanım'ı. 10. yılına merhaba diyecek olan Umut Vakfı'na sevgiyle, sevdayla selamlar sunuyorum bu köşeden. Ve gazanız mübarek ola diyorum tüm vakıf çalışanlarına...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır