kapat
25.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

VEDAT BAYRAM


Derbinin galibi: Vali

G.Saray ve Besiktas kuluplerimizin Avrupa'daki rakipleriyle oynayacaklari musabakalari dahi golgede birakan "Dev derbi" tamamlandi.

Yillardir izledigimiz bu derbilerin onunde ve arkasindaki cirkin savas goruntuleri bu macta yer almamistir. Cozulen bu kaosun dugumu "Mac saatinin one cekilmesidir."

Protokol Tribunu'nde veya buraya yakin localardaki munferit birkac gerilim disinda musabaka dostluk goruntuleri ile sonuclanmistir.

Bu hususta dikkat buyurulmasi gereken nuans! SABAH gazetesinin baslattigi stat arazisinin fiziki durumu, medeni ile "macin erkene alinmasi" fikridir. Bunun mimari da, Sn. Istanbul Valisi "Muammer GULER" dir.

Tum GS-FB'li taraftarlar, aileleri, macin oynanmasinda, sorumlulugu bulunan herkes, bu uzlasmadan karli cikmistir.

Mesele, sportif harekete katki saglamak, kanla lekelenmesini onlemekti, bu saglanmistir.

Sporun ozundeki amac; sevgi, dostluk, kardeslik baglarini kuvvetlendirmek olmalidir.

Ozellikle sporu yonetenler, bu dusturla hareket tarzlarini secmelidirler.

Ortaya dusecek bir "ates topunun" her kesime ve spora zarar verecegini aynen bilmeli ve ona gore davranmalidirlar.

Tum bu bilgiler isiginda tamamlanan "derbinin saati iyi ki one alinmistir."

Aksi taktirde stada ulasan yetkililer, basin mensuplari ve tum gelenler gormuslerdir ki, bunca zaman gecmesine ragmen, birkac zor yolla ulasilan stat gidisinde "YONLENDIRME" eksiktir.

Yollarda giden araclarin, birbirini takibinden baska yapacagi bir yontem, izleyecegi bir yol yoktur.

Ayrica yollara koyulan trafik ekipleri memurundan, baskomiser rutbesine kadar, daha olumlu ve hos gorulu olmalidirlar.

Kendilerini tanitan insanlara da laubali davranarak, stada varisi zorlastiran bu gorevlileri birileri egitmelidir ki, ilerideki zamanlarda bu zorluklar ortadan kalksin.

Tum bu orneklerle, yetkililere onerim, "protokol teferruati" gibi ufak islerle ugrasmak yerine;

a-Isiklandirma

b-Yonlendirme

c-Uc seritli yolun, alti seride cikarilmasinda cabuk hareket etmeleridir. Cunku mac gece oynansa idi, skandal kacinilmazdi.

Gerek mac saatinin one alinmasi, gerekse protokoldaki hassas davranislari ile derbinin basariyla tamamlanmasini saglayan Sn.Vali Muammer GULER'i derbinin galibi ilan ediyoruz.

Cerrah'in cocuklari
Emniyet Muduru Celalettin Cerrah, Istanbul halkinca taninan, bir polis muduru;Mesleginde, gecen eski yillarinda, Kadikoy Ilce Emniyet Amiri olarak, bizlerce taninir ve itibar edilir.

Sportmen oldugu kadar yigit ve babacan tavirlidir.

Bu ozelligine uygun olarak, G.Saray-F.Bahce derbisi oncesi gerek yukselen tansiyonu dusurerek katki saglamak, gerekse cocuklara boyle bir imkan yaratmak adina bir teklifte bulunur.

Kimsesiz cocuklardan, 200 kadar cocuga, Galatasaray- Fenerbahce formasi giydirerek maca goturmeyi planlar.

Fakat, sen misin bu teklifi yapan! Cocuklara, canli kalkan muamelesi yapiliyor diye avaz avaz bagirmalar!

Gosterilen tepkiler kendisini fevkalade uzmus.

"Devletin kalkan cocuklara ihtiyaci mi olur? Bu nasil bir mantiktir?" denilince fikrinden vazgecmis.

Yeni bir kararla, cocuklari Tatilya Eglence Merkezi'ne goturmus.

Gel gelelim, ulkemizde binlerce insani ilgilendiren buyuk derbi, cocuklarin da aklindan cikmamis ki;

"Cerrah amca, bizlere soz vermistin, maca goturecek misin?" diye sormuslar. Uzuntuyle "Hayir" diye cevaplamis.

Neden sorusunu, "Onu basina sorun" diye cevaplasa da; Cocuklar bunu anlamamis tabii. Fakat mac sansini da kacirmislar. Velhasil, bu isten cocuklar zararli cikmis.

Tum bunlara ragmen, musabik kuluplerimizin Taraftarlarini savunmak adina "canli kalkan" fikrine bir deklarasyonla karsi cikmamasi, kendisinin ikinci bir uzuntu kaynagi oldugunu da ifade etmek mumkun.

Bu elestiriye, Sn. Cerrah, cocuklarini musabakaya goturmekle cevap vermis ve tavrini devam ettirmistir.

Anarsiye davetiye
Daha once kosemiz Karakutu'da degindigimiz sporun belediyelere devrine siddetle karsi cikmaya devam ediyoruz. Bu tehlikeli ve mahsurlu faaliyeti engellemek, spor kamuoyunu dogru bilgilendirmek ve yaratacagimiz halkoyu ile bu art niyetli calismaya son vermek, Turk sporuna ve Turk gencligine buyuk hizmet olacaktir.

1976-1980 arasi Turkiye'sini hafizalarimizda bir canlandiriniz.

Anarsi ve terore bulasan gencler... Sag ve sol kamplara bolunerek, canlarini kaybeden vatan evlatlari... Her gun morglardan kaldirilan onlarca cenaze...

Arsivlere bir bakiniz; bu kahredici olaylarin yasanmadigi ve olum olaylarinin olmadigi enteresan gunler sadece hafta sonlaridir. Cunku universiteler kapali, stadyumlar acik ve terorizmin girmedigi tek yer spor alanlaridir.

Oysa, simdi hazirlanan bir taslakla, spor belediyelere devredilmeye calisiliyor.

Bir baska deyisle "Spor Politize ediliyor."

Maksat ne? Spora bir donem bazi belediyelerin hakim olmasini saglamak.

Sayin Cumhurbaskanimiz, spor bilgelerimiz, medya, anarsiden ders alan valilerimiz, kamu yoneticilerimiz, TSK temsilcileri, sivil toplum orgutleri, bu acemilige birlikte karsi durmali ve yanlisligi ortaya koymalidir.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir