kapat
23.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AYLİN ÜSTÜNDAĞ


Cesur yürekler

Benim gibi voleybola gönül veren herkes böyle bir galibiyeti görmek için çok uzun yıllar bekledi. Ama doğrusu beklediğimize de değdi. Bu zafer için hepsini kutluyor ve alınlarından öpüyorum. Tarihimizde ilk kez A takımlar seviyesinde, hem de 3-0 gibi net bir skorla dünya devi bir takımı devirirken; kızlarımız bugüne kadar gördüğüm en müthiş mücadeleyi ortaya koydular ve her saniye sahada büyüdüler.

Böylesine güçlü bir takım karşısında 2. ve 3. setlerde geri düşmemize rağmen mücadeleden vazgeçmememiz artık bizim de bir türlü ulaşamadığımız devler platformunda yer bulduğumuzun en büyük göstergesiydi.

Haziran ayı başında Rusya'da oynanan Boris Yeltsin Turnuvası'nda mücadele eden takımımız; çok güçlü 8 takım arasında 7. olurken her maçta ortaya koyduğu oyunla bugünün sinyallerini orada vermişti. Aradan geçen 3 ay içinde her gün daha iyiye giden millilerimiz bu turnuvaya da fırtına gibi başladılar. İlk iki gün sergiledikleri oyunla bu galibiyete bizi hazırladılar.

Mücadele boyunca aslanlar gibi savaştılar. Maçın kırılma noktalarında Neslihan'ın servisleri takıma can verdi. Hele 24-22 Rusya'nın önde olduğu 3. sette servise gelip tüm gücüyle ve bütün yüreğiyle topa atılıp 4 sayıyı takımımıza kazandıran Neslihan, hücumdaki performansıyla da sahanın yıldızıydı. Bizim voleybolumuzda defansa çok önem verilmezdi. Halbuki voleybol, defansla başlar. Milli takımımız defans düzenini öylesine iyi oturtmuş ki 2 metre boyundaki Rus smaçörü topu öldüremeyince fileleri dövdüler. Libero Gülden'in defanstaki başarısı, Esra ve diğerlerini ateşledi. Natalia ve Neslihan'ın akıllı smaçları hücumdaki gücümüzü perçinledi.

Sözlerini tuttular
Bahar, turnuvanın başında olduğu gibi, smaçörlerini dün de çok iyi yönetti. Özlem ise bloktaki top takibi kritik sayılardaki ortadan hücumlarıyla galibiyette pay sahibi oldu. Artık önümüzde Almanya maçı var. Bu galibiyetin sarhoşluğuyla o maçı hafife almayıp bugüne kadar ortaya koyduğumuz tempoyu yenilemek ve grubumuzdan birinci olarak çıkmak hedefimiz olmalı.

Kızlarımız, bir hafta önce kaybettikleri antrenörlerine bu galibiyetin sözüne vermişlerdi ve verdikleri sözü yerine getirdiler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır