kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

GÜRCAN BİLGİÇ


Dön devran!

F.Bahçe Senatosu olarak adlandırılan grup, sezonun bitimiyle birlikte kulübün sorunlarını tartışmak için bir araya gelmeye başladı. Bayram Aslan'ın verdiği ilk yemeğin ardından gelenek oluşturdular ve önümüzdeki ay 7. kez bir araya gelecekler.

Yemeğe katılanların arasında eski başkanlar (Ali Şen), yöneticiler (Şadan Kalkavan, Selim Soydan, Niyazi Önen, Başaran Ulusoy, Mehmet Nazif Günal) ve kulüp içinde önemli isimler var. Yolları politikadan geçmiş Yüksel Yalova, Cavit Çağlar ve Necdet Menzir de grubun üyesi.

Aziz Yıldırım'ın "Talipli varsa ortaya çıksın, ben çekilirim" demecinden sonra kulübün 'sahipsiz' olmadığını göstermek için bu birliği oluşturdular.

Kandilli'de İTO Başkanı Mehmet Yıldırım tarafından düzenlenen son yemeğe gazeteciler de davet edildi. İki kişi katıldık. Grup üyeleri, Aziz Yıldırım'ın kulübün gelenek ve prensiplerine uymayan tarzını eleştirip, "Kulüp Yıldırım'dan kurtarılmalı" fikrini değişik cümlelerle belirttiler.

Masanın çevresinde büyük paralarla oynayan onlarca kişi vardı. "Hadi" dense, bu grup belki de kulübün 10 yılını finanse edebilirdi.

Çekişmenin zirvesi
İşte bu nokta, 5 yıl öncesinden başlayan Yıldırım-Ali Şen çekişmesinin zirvesiydi. Ali Şen, "Onu sevmiyorum. Ne elimi uzatırım, ne yanağımı. Bunu yüzüne karşı da söylediğm" diyordu. Gerçekten de şikayetlerin büyük bölümü Aziz Yıldırım'ın ikili ilişkilerdeki zayıflığından gelen kelimelerle yüklüydü. Selam vermiyor, elini uzatmıyor, evine 200 metrede, davetli olduğu halde eski bakanların, başkanların, yöneticilerin, futbolcuların bulunduğu yemeğe katılmayacağını bildirmeye bile tenezzül etmiyordu.

İşin garip bir tarafı da başta Ali Şen olmak üzere masadakilerin hemen hepsini bir dönem Aziz Yıldırım'ın yanında yer alması, ona destek sağlamasıydı. Şen, "Benden bile iyi başkanlık yapıyor" dememiş miydi? Şadan Kalkavan, futbol şubesinde görev almamış mıydı? Kazım Bayülken ve Onur Kayador, iki sene öncesine kadar Yıldırım ile birlikte kongre tutmamış mıydı? Ama şimdi hepsi karşısındaydı ve "Hata yaptık" itirafıyla konuşmalarına başlıyorlardı.

Eski bakan Yüksel Yalova, Aziz Yıldırım'ın kendisine yapılan eleştirilere karşı aldığı 'küs' ve 'tanımaz' tavrına, "Bakanken böyle değildik. Şimdi böyle olduk. Ne demişler gün olur, devran döner" yorumuyla yaklaştı.

Bu kez tek değil
Aslında o devran, masadaki herkes için birkaç kere dönmüştü.

Artık bir gerçek var ki, Aziz Yıldırım bir kez daha tek başına aday olamayacak. Karşısında sert ve kararlı bir muhalefet grubu var ve ne olursa olsun, koltuğu ona bırakmak istemiyorlar.

Bu devran kimse; artık bilinsin ki, yeniden dönüyor...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır