kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SAVAŞ AY


Hülya Avşar varsa!..

Eyy ahaliii! Duyduk duymadık demeyin. Bu ülkede Hülya Avşar varsa, Kerim Afşar da var. Hani Ankara Sanat Tiyatrosu'nun (AST) hem kendisi, hem de oyuncuları efsaneydi ya bir zamanlar. İşte o muhteşem kadrodan duayen bir isim; Kerim Afşar öne çıkardı ya hep. Hani Yılmazgilin çektiği Arkadaş filminde Kıyı Kent'e gelen Şapkalı Azem'i karşılayan eski arkadaşını da oynamıştı harika bir performansla. Yani yüzlerce, binlerce öğrenci yetiştiren, sadece tiyatronun değil, insan olma sanatının da ustası Kerim Afşar var ya yani. İşte biraz da ona çevirin yüzünüzü ne olur?..

Yoğun bakımda
Çünkü gidiyor, yitiyor Kerim Abi yavaş yavaş. Şu an Ankara Başkent Hastanesi'nde. Doktoru Kerim Afşar'la ilgili olarak "Karaciğerindeki bir problem nedeniyle yoğun bakımda yattığını" açıkladı geçen gün. Son durumunu ise eşi Leyla Afşar "Şuuru gidip geliyor, son bir kaç gündür sol tarafı hissizleşti. Karaciğer-böbrekleri çalışmıyor" diyerek açıkladı. Tekrar ediyorum hepimize. Bu memlekette yitirmek üzere olduğumuz bir değer, bir Kerim Afşar var. Ne olur bir şeyler yapalım olmaz mı?..

Ortaya bir buçuk mülakat çeeek!..
Mektubunun sonunda gelecek planlama uzmanı olduğunu yazıyor bu delikanlı. Lâkin anlattıklarından belli ki kendi geleceğini planlama şansını bile elinden alıyorlar. Bu genç kim, derdi ne, sıkıntısı kimlerle mi? Aşağıya yazıyor ve yanıt bekliyorum üniversite yönetiminden.

Bu nasıl iş böyle?
İyi çalışmalar Savaş Abi. Öncelikle söyleyeyim; talebim özlenen üniversite için 10 Eylül Çarşamba günü Marmara Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Üretim Yönetimi Ve Pazarlama Bölümü'nün Yüksek Lisans Mülakatına (anfi 4, aday numaram 171) katıldım. Mülakatım 1,5 dakika sürdü. Bu süre zarfında "nereden mezun olduğum, İngilizce ile aramın nasıl olduğu ve bölümle ilgili" sadece 1 soru soruldu. Lütfen yardımcı olun! Sadece 1 soru ile mi beni alacaklardı. Burada açıkça torpil yapıldı.

Sonuçsuz sonuçlar
Sonuçları puanları ile açıklamadılar. Böyle olması bendeki şüpheyi biraz daha arttırdı. Ben bunu dile getiriyorum. Benim gibi 500'den fazla kişi mağdur durumda açıkça alınanlar belliydi. Şimdi soruyorum; alınacaklar belli ise neden umutlarımızla oynuyorlar. Sadece 75 milyon ön kayıt bedeli adı altında para toplayabilmek için mi? Gönderdiğim e-maillere cevap alamıyorum. Çok kayıtsız davranıyorlar. Lütfen konu ile ilgilenin.

Şükrü Karakuş Gelecek Planlama Uzm.

Özcan, Özcan'a rakip olacak
Sinemalarda çok yakında Özcan Deniz fırtınası esecek. Deniz, hem 'Asmalı Konak' hem de 'Neredesin Firuze' isimli filmleriyle kendisiyle yarışacak. Ekimde vizyona girecek 'Asmalı Konak' çekimleri çoktan bitti. Deniz, döner dönmez 'Neredesin Firuze'nin çekimlerine başladı.

Haluk Bilginer arabeskçi
Bu gece İmam Adnan Sokak'ta gidip basın gösterisine katılacağız bu filmin. Asmalı'yı herkes biliyor aşağı yukarı. Firuze'de ise Deniz'in yıllar önce başından geçen bir olay anlatılacak. Ezel Akay'ın yönettiği, senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı filmde Deniz'e, usta oyuncular Demet Akbağ, Haluk Bilginer de eşlik ediyor. Film için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Köşk'ü tahsis etti. Plakçılar Çarşısı'ndaki sahneler ise Perpa'da özel dekorlarda çekildi. Bilginer de Orhan Gencebay tarzı şarkılarla sürpriz bir oyunculuk sergiledi. Şimdi en çok merak ettiğim kendi kendine rakip olan Özcan'ın hangi filmi daha çok beğenilecek.

KIYMIK

DERBİ MAÇ
Herkes soruyor

"Kim yener?" Elbette Fener yener!..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır