kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Uzanlar Ürdün'deyse kurtuldu

Türkiye ile Ürdün arasındaki anlaşma gereği, Ürdün kendi vatandaşlarını iade etmeyebilir

Türkiye ile Ürdün arasındaki ikili anlaşma, Uzanlar'ın vatandaşı oldukları Ürdün'e gitmeleri halinde, iadelerinin önündeki tüm yolları kapatıyor.

Türkiye ile Ürdün arasında imzalanan "Suçluların İadesi Sözleşmesi", 20 Mayıs 1975 tarihinde, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ın imzasını taşıyor. Sözleşmeye göre, haklarında "kırmızı bülten" çıkartılma hazırlıkları süren Kemal ve Yavuz Uzan'ın bu ülkede oldukları resmen tesbit edilse dahi, yapılacak bir iade başvurusu, "Ürdün vatandaşlığı" engeline takılacak. Ürdün'e yapılacak böyle bir başvuru, Kemal ve Yavuz Uzan'ın bu ülkenin vatandaşı olup olmadıklarını da açıklığa kavuşturacak. Kemal ve Yavuz Uzan'ın Ürdün'de olduklarının resmen tespit edilmesi durumunda Türkiye, bu kişilerin Ürdün'de yargılanmasını isteyebilecek.

RTÜK, MAÇ ARASI REKLAMI İNCELİYOR
Bu arada, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın, sahibi olduğu STAR TV'de yayınlanan Beşiktaş-Lazio ve Juventus-Galatasaray maçlarının izlenme payını fırsat bilerek, devre arasında "reklam" başlığı altında siyasi savunma yaptı. Uzan'ın yaklaşık 9 dakika süren konuşması süresince, ekranın bir köşesinde "reklam" yazısı yer aldı. Uzan'ın konuşmasını inceleme alan RTÜK, reklam olup olmadığına, kişisel haklara saldırı olup olmadığına karar verecek. RTÜK bu konuşmanın reklam olmadığına karar verirse Star'a bir ceza daha gelecek.

Alara Uzan ve çocukları döndü
GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın, ABD'de doğum yapan eşi Alara Uzan, dün oğlu Renç ve yeni doğan Yasemin Paris adlı kızıyla Türkiye'ye döndü. "Alara Koçibey" adıyla bindiği THY'nin tarifeli uçağıyla, Atatürk Havalimanı'na gelen Alara Uzan'ı adeta bir koruma ordusu karşıladı. Uzan uçaktan, kucağında oğlu Renç ile indi, kızı ise basın ordusundan kaçırılmak için, daha önce bir yakını tarafından indirilip, ayrı bir arabayla uzaklaştırıldı.

Gökhan ARTAN - Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır