kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Mobius sattı, Kutman aldı

Bir yıl önce Global Menkul'ün yüzde 12.5 hissesini alan Templeton, yüzde 9.3 hisseyi elinden çıkardı. Global'in patronu Kutman, hisseleri kendisinin aldığını açıkladı

Mark Mobius'un yönetimindeki uluslararası yatırım fonu Templeton Strategic Emerging Markets Fund LCD, geçen yıl ortak olduğu Global Menkul Değerler'in bir kısım hissesini sattı. Konu ile ilgili açıklama yapan Global Menkul Değerler'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Templeton'ın sattığı hisselerin kendisi tarafından satın alındığını belirterek, "Templeton bir ömür boyu kalacak bir fon değildi. Ayrıca Global'deki hisse oranı yüzde 10'u geçtiği için attıkları her adımda bildirim mecburiyeti vardı. Templeton ile işler bozuldu diye bir şey yok yani. Bozulsaydı yönetim kurulunda onları temsil eden iki kişi var, onlar da gider. Oysa ikisi de duruyur ve gitmeyecek de" diye konuştu.

Kutman tarafından da doğrulan hisse satışı ile ilgili bilgi Borsa'ya JP Morgan Chase Bank Türkiye Şubesi tarafından gönderildi. Yazıda, Global Menkul Değerler hisse senetleri ile ilgili olarak gerçekleşen 1 milyar 250 milyon adet satış işlemi sonucunda, müşterileri Templeton Strategic Emerging Markets Fund LDC.'nin 3 trilyon 750 milyar lira nominal bazında hissesinin kaldığı bildirildi. Açıklamada, bu oranın şirket sermayesinin yüzde 9.375'ini temsil ettiği kaydedildi. Satıştan önce Templeton'ın Global'in sermayesindeki payı yüzde 12.5 düzeyinde bulunuyordu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır