kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ölüm oyunu

Grand Theft Auto adlı bir bilgisayar oyununun müdavimi olan iki genç oyundaki gibi, buldukları bir silahla arabalara ateş edip birini öldürünce oyunu üreten firma aleyhine 100 milyon dolarlık tazminat davası açıldı

SAĞA-SOLA MERMİ YAĞDIRDILAR
Her yaştan insanın tutkusu haline gelen bilgisayar oyunları yüzünden Amerika'da işlenen bir cinayet, şiddet içerikli oyunların gençleri olumsuz yönde etkilediği tartışmalarını yeniden alevlendirdi. 14 yaşındaki Joshua Buckner ve 16 yaşındaki William Buckner, bir yerden buldukları 22 kalibrelik silahla yoldan geçen arabalara ateş edince, 45 yaşındaki Aaron Hamel'in ölümüne neden oldular.

'AMA BÖYLE PUAN TOPLANIYOR!'
İki çocuk, polisin bunu neden yaptıkları sorusunu "Oynadığımız bilgisayar oyununda böyle puan kazanılıyordu" diye yanıtlayınca da ortalık karıştı. Ölen adamın ailesi, oyunu üreten firma aleyhine tam 100 milyon dolarlık (yaklaşık 140 trilyon lira) tazminat davası açtı. Şiddet içerikli bilgisayar oyunlarıyla ilgili araştırmaların yetişkinlerle yapıldığını söyleyen ailenin avukatı davayı kazanacaklarına kesin gözüyle bakıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır