kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Türkiye bize güvensin

Irak Savaşı döneminde Amerika'nın politikalarına karşı çıkan iki Avrupa lideri, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac savaş sonrası politikalarını görüşmek üzere dün biraraya geldi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de buluşan iki lider samimi görüntüleriyle dikkat çekti. Öyle ki Schröder, bir ara cep telefonundan eşi Doris'i aradı. Kısa süre konuştuktan sonra da telefonu Chirac'a verdi. Fransa Cumhurbaşkanı da Bayan Schröder'le kısa bir telefon konuşması yaptı. Yarın aralarına İngiltere Başbakanı Tony Blair de eklenecek ve üç lider, BM'ye sunulan Irak tasarısı üzerinde uzlaşma arayacak.

Öte yandan Schröder, Passau kentinde düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili şunları söyledi Türkiye'ye AB kapıları gelecek yılki genişlemeden sonra da açık kalacak. Türkiye'nin 40 yıldan bu yana bir ortaklık anlaşması var. Görüşmeler o zamadan beri sürüyor. Böyle bir süreç iç politik nedenlerden dolayı yarıda bırakılamaz. Türkiye, üyelik müzakerelerinin başlayacağına güvenebilir. Türkiye'nin üyeliği, Ortadoğu'daki güvenliğin artmasına da katkı sağlayacaktır...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır