kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Dünya liderlerini titreten adam

Kimi zaman Afrika'daki yoksul milyonlar için, kimi zaman da AIDS'e ve savaşa karşı tavırlarıyla adından söz ettiren U2'nun ünlü solisti Bono, dünya liderlerinin korkulu rüyası haline geldi

Bono ya da asıl adıyla Paul David Hewson. O, dünyanın en tanınmış rock gruplarından biri olan U2'nun efsanevi solisti ve 2003 Nobel Barış Ödülü adayı. Şarkılarıyla olduğu kadar dünya sorunlarına duyarsız kalmayarak 'korkusuzca' liderlerin karşısına dikilmesiyle tanınıyor. Müzik çalışmalarından arta kalan zamanlarında, sorunların halledilmesi için dünya liderleriyle görüşüyor. Kuzey İrlanda'daki çatışmaların durması, fakir ülkelerin borçlarının silinmesi, Irak Savaşı'na karşı çıkması ve barış yanlısı tavırlarıyla büyük kitlelerin sembolü o...

BUSH ONA 'VEBA' DİYOR
Liderlerin korkulu rüyası olan İrlandalı rock yıldızı Bono bu kez gözünü Amerika Başkanı George W. Bush'a dikti. Bono, Bush'un Afrika ülkelerinde AIDS'le mücadale için ayırdığı 2 milyar dolarlık ödeneği beğenmedi. Daha önce de birçok kez Bush ile biraraya gelen Bono "Afrika için 3 milyor dolara ihtiyaç var. Bush içten biri. Fakat onunla rakamlar konusunda anlaşamıyoruz" diyerek Bush'u şaka yollu eleştirdi. Bono geçtiğimiz yıl yine AIDS ve Bush'un fakir ülkelere yapacağı yardım konularını görüşmek için biraraya gelmiş, bu görüşme sonrasında Bush'un kendisine 'veba' adını taktığını söylemişti. Bush, Bono'nun Beyaz Saray'da görüştüğü ilk Başkan değil. Bono, eski Başkan Bill Clinton'la da birçok görüşme yaptı. Sayısız müzik ödülünün sahibi olan Bono, geçen yıl dönemin Hazine Bakanı Paul O'Neill ile Afrika'ya giderek AIDS hastalığını tedavi etmeye çalışan klinik ve okulları gezmişti.

'BONO HAREKETİ' YAYILIYOR
Tüm bunlar, "Bono hareketinden" sadece birkaç örnek. Şöhretini dünya meselelerinde kullanmakta çekinmeyen Bono, her fırsatta kürselleşme karşıtlarına da destek veriyor. Bono, geçen yıl Şubat ayında yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda Filipinler Devlet Başkanı Arroya, Güney Afrikalı Başpiskopos Desmond Tutu ve Afganistan Dışişleri Bakanı'yla biraraya gelmişti. Liderlerin resmi giyimlerine karşın gözlükleri, metal takıları ve rahat kıyafetleriyle 'gayri resmi' bir hava sergileyen Bono, her fırsatta ilaç üreten firmalara AIDS araştırmalarına daha fazla bütçe ayırmları çağrısında bulunuyor.

Yazdığı şarkılarla milyonları aşan hayran kitlesini peşinden sürükleyen Bono,1960 yılında Dublin'de doğdu. Hem solistlik hem şarkı sözü yazarlığı ve zaman zaman da gitar çalan Bono, evli ve üç çocuk babası.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır