kapat
19.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ABD askeri ateş hattında

Bağdat ve Musul'da ABD askerlerine 5 saldırı düzenlendi. Roket ve ağır silahlı saldırılarda 8 ABD askeri öldü, 6'sı da yaralandı

Yine Irak, yine Amerikan askerleri ve yine bir saldırı... Bu kez yer başkent Bağdat'ın batısındaki Halidiye ve Musul kentleri. El Arabiye televizyonunun haberine göre Halidiye'de 1 kamyon ve iki cipten oluşan askeri konvoya açılan ateşte en az 8 Amerikan askeri öldü, 6'sı da yaralandı. Olay yerinde bulunan Reuters haber ajansı kameramanı, 2 askeri aracın havaya uçtuğunu bildirdi. Musul kentinde son 24 saat içinde ABD birliklerine 4 ayrı saldırı düzenlendiği, olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtiliyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Felluce kentinde ise Amerikan askerleri, silahla kutlama yapan bir düğün ahalisine ateş açtı. Olayda bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

* BM Genel Kurulu Salı günü New York'ta toplanıyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de katılacağı toplantılarda ABD Başkanı George W. Bush konuşma yapacak.

* Önümüzdeki hafta Bush ile biraraya gelecek olan Irak geçici konseyinin, Irak'taki sivil yönetimin tamamen kendilerine teslim edilmesini, yani "tam bağımsızlık" isteyeceği belirtiliyor.

* Kuzey Irak'taki Yezidiler'in lideri Tahsin Said'in bulunduğu araç saldırıya uğradı. Said'in durumunun ağır olduğu belirtildi.

* Irak Bayındırlık Bakanı Nesrin Pervari, Türkiye'nin Irak'ın yeniden yapılandırılmasına katkılarından memnuniyet duyduklarını söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır