kapat
13.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

KAZIM KANAT


İki kahraman

Mircea Lucescu, Beşiktaş'ta büyük bir değişim yarattı. İlhan Mansız'ı oynatınca sistem üzerinde de oynadı. Ahmed Hassan ve Sergen Yalçın'ı onun arkasında oynattı, hem oyun kurdurdu, hem hücuma çıkarttı. Sağ taraftan Kaan Dobra da hücuma çıkınca Beşiktaş tek santrfordan 4 santrfora döndü. İşte sorun burada başladı. Orta saha boşaldı.

İşte burada noktayı koyalım ve tartışalım

Ahmed Hassan harika oynadı. Tayfur Havutçu'nun çıkardığı topu iyi takip edip golünü attı. Sergen Yalçın da harika oynadı, harika gol attı. Ama bu ikili, 65 dakikalık sürede bir kez birbirlerine kısa bir pas yaptılar. İnanılır gibi değil fakat gerçek bu. Sanki Beşiktaş iki patronlu oynadı. Gerçeği kabul edelim; Beşiktaş'ın patronu çok koşan, mücadele eden, her topa giren Ahmet Hassan değil, futbola yaratıcı düşünceyi de katan Sergen Yalçın oldu.

Burada iki gizli kahraman vardı. Tayfur Havutçu-Frederico Giunti ikilisi Malatya'nın neredeyse beşli forvetini orta sahada durdurdu. Şunu da altını çizerek söylüyorum, Malatya adam ve saha markajını yürekli yaptı. Ani kontrataklarda çok iyi çoğaldı ama savunmada kademe hatası yapınca çabuk gol yedi.

Ronaldo'nun attığı gol maçı kopardı. Maç 65'te bitti. Bu golün tek suçlusu kaleci Peter Milosevski'ydi. O anda takımını çok iyi yöneten Ziya Doğan oturdu. Yerinde oturan Lucescu sahneye çıktı. Beşiktaş'ta rekabete değer verdiğini ön plana çıkardı. Harika oynayan Sergen Yalçın'ı çıkardı, yerine ulusal takımdan dönen Tümer Metin'i soktu. Bu bir gönül almaydı. Tümer Metin de iyi oynadı. Sergen Yalçın'ı aratmadı ama onun kompleksinden de kurtulamadığını gösterdi. Kale boş, top önünde ama o harika bir gol atmak istedi. Yani Sergen gibi. Oysa Ahmet Dursun bomboştu.

Lazio için uyarılar
İki değişiklik daha vardı. İbrahim Üzülmez sol kanadın kadrolu elemanı. Serdar Topraktepe'ye ise yazık ediliyor. Bu oyuncu içeri girip hücuma çıkınca kalitesini gösterdi. İlhan Mansız'ın çıkması maçı 11-11'e çevirdi. Şaşırmayın, şunu demek istiyorum, "İlhan Mansız varken Beşiktaş 10 kişi oynuyordu." Mansız'ın ilk golde biraz katkısı var. Bir de harika topuk pası yaptı, sonra da biraz yan hakemle tartıştı. Bizim gibi hakemler de hoşgörülüydü. Hoşgeldin İlhan Mansız.

Lazio maçı öncesi şunları tartışalım

1-Beşiktaş ölü toplarda çok dikkatli. Mert Korkmaz'ın faul atışında Atilla Birlik çok güzel vurdu ama yanındaki Kaan Dobra bu topu neden seyretti?

2-Gol pozisyonlarında yine egoizm yani bireysellik ön plana çıktı. Hadi İlhan Mansız'ın mazereti var, 100 gündür oynamıyor. Ahmet Dursun iki pozisyon yakaladı, birinde Ahmet Hassan'a vermedi şut attı, ikincisinde şut atması gerekirken pas verdi. Dikkat.

3-Hakemlerde bir saplantı oluştu. O da Zago'yu oyundan atmak. Daha maçın başında Zago'nun ilk topa müdahalesinde sarı kart. Türkiye'nin bir numaralı hakemi Müftüoğlu bunu yaparsa öteki hakemler ne yapmaz. Buna da dikkat.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır