kapat
13.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Ortaköy çaresiz yangını izledi

İki katlı binada çıkan yangın, dar sokaklar ve sağlı sollu park eden araçlar itfaiyeye geçit vermeyince yandaki binaya sıçradı. Tarihi evler yok oldu, iki aile sokakta kaldı

İstanbul'un dar sokaklarının yoğun olarak bulunduğu Ortaköy'de, ikinci derecede tarihi eser kapsamındaki ahşap binalar yangınlar sonucu birer birer yok oluyor. Dün sabaha karşı, 04.00 sıralarında Ortabayır Sokak 24 numarada başlayan yangın, dar sokakların itfaiyeye geçit vermemesi yüzünden hemen yandaki bir diğer ahşap binaya sıçradı. İki bina da kül oldu.

Nedeni henüz belirlenemeyen yangın ilk olarak 8 yıldır boş olan 2 katlı ahşap binada çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, iki aileden 7 kişinin oturduğu yandaki 3 katlı ahşap binaya sıçradı. Binanın giriş katında oturan Yusuf Tekel'in, yangını fark edip bağırmasıyla bina sakinleri kendilerini dışarı attılar. Yangını haber alıp olay yerine hareket eden itfaiye ekipleri dar sokaklarda ilerlemekte güçlük çekti. Sağlı sollu park halinde bulunan otomobillerle geçit vermeyen sokaklar ancak trafik ekiplerinin araçları çekmesiyle açılabildi. Yangın yerine yarım saat gecikmeyle ulaşan itfaiye ekipleri her iki binayı da saran alevleri daha fazla eve sıçramadan 45 dakikada kontrol altına aldı.

KASTEN YAKILDI İDDİASI
Yangının çıktığı binanın arka tarafında oturan Aydan Boyner adlı kadın alevlerin kendi evine ulaşmasından korkarak sinir krizleri geçirdi. Boyner, mahalleli tarafından zor teskin edildi. Ailesiyle oturduğu evlerinin yanmasını çaresizlikle izleyen Sinan Oral, Anıtlar Yüksek Kurulu'nu suçladı. Yaklaşık 4 yıl önce de aynı yerde yangın çıktığını ve yangını büyümeden kendilerinin söndürdüğünü söyleyen Oral, "Yanımızdaki boş binanın yıkımı için birçok yere başvurdum. Kaymakamlıktan onay aldım fakat binayı gelip gören Anıtlar Kurulu yetkilileri tarihi eser kapsamında diye yıkımını engelledi. Sonunda birileri geldi hem orayı hem de bizim evimizi yaktı" dedi.

Ayhan ŞİMŞEK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır