kapat
13.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Gebze'de korkutan yangın

Gebze'de dün bir boya fabrikasında çıkan yangın korkulu dolu saatler yaşattı. 10 milyon dolarlık hasarın meydana geldiği yangında solvent yüklü 6 tank yandı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bir boya fabrikasında çıkan yangın büyük korku yarattı. Yangında trilyonlarca lira hasar meydana gelirken solvent yüklü 6 tank yandı.

Gebze'nin yüreğini ağzına getiren yangın, dün saat 15.30'da inşaat, mobilya ve sanayi sektörlerine yönelik boya, astar boya, vernik ve tinerlerin üretildiği Hacıoğulları Boya Sanayii'nde (HOB) fabrikasında başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Sadıkoğlu'na ait 3 katlı fabrikada hammadde transferi yapılırken nitron tankının patlaması sonucu çıkan yangın kısa sürede büyüdü. İşçiler panikle dışarı çıkarken kimyasal madde nedeniyle sanayi bölgesinin üstünü simsiyah dumanlar kapladı. Bölge itfaiyesi yetersiz kaldı. Bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait bir helikopter de havadan müdahalede bulundu. Ancak yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinde kimyasal madde yangınlarında kullanılması gereken malzemenin eksikliği dikkat çekti. Bu arada İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, biri köpük kulesi olmak üzere, tam teşekküllü 5 acil müdahale aracı olay yerine ulaştı.

KÖPÜKLE SÖNDÜRÜLDÜ
Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan da, uçak yangınlarında kullanılan ve yüksek kapasitede köpük içeren 2 adet yangın söndürme aracı Gebze'ye gönderildi. Fabrika çevresinde çember oluşturularak, hiç kimse bölgeye yaklaştırılmadı. Yangında alevler boya yapımında kullanılan solvent yüklü tanklara sıçrarken tankların kapaklarının açık olması patlamayı ve büyük bir faciayı önledi. Fabrika alanında bulunan 15 tanktan 6'sı yandı. Tankların her birinin 10 tonluk olduğu öğrenildi, En az 10 milyon dolarlık zarara neden olduğu tahmin edilen yangına havadan müdahaleden sonuç alınamazken; köpükle yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi ve yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. İmalathane bölümünde haber alınamayan bir işçinin bulunabilmesi için çalışma başlatıldı.

Erdoğan programını değiştirdi
Gebze'de temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yangın haberinin alınmasının ardından programında yer alan Organize Sanayi Bölgesi ziyaretini iptal etti. Erdoğan, daha sonraki programı olan TÜBİTAK ziyaretini gerçekleştirdi.

Burada TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Naci Görür'den bilgi alan Erdoğan, daha sonra Elit-1 isimli hibrit elektrikli taşıtı inceledi. Erdoğan daha sonra Elit-1 aracına binerek, bahçede kısa bir tur attı.

Murat KEKLİKÇİ - Ercan SARIKAYA - Yılmaz IŞIK - Serdar CANİPEK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır