kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ALTAN TANRIKULU


Gol ve kan

6 yıl önce Arjantin Ligi'nde şampiyonluk maçı. River Plate ile Boca Juniors karşılaşıyor. Maçı 2-0 Boca kazanıyor. Derbi sonrası çıkan olaylarda River Plate taraftarları 2 Boca taraftarını öldürüyor. Arjantin'i ayağa kaldıran bu olay sonrası bir televizyon kanalı River'li taraftarlarla söyleşi yapıyor. Muhabir soruyor "2 rakip taraftarın ölümü sonrası neler hissettiniz?" Yanıt ürpertici "Durum 2-2 oldu"

***

Dün öğle saatlerinde İngiliz Daily Mirror Gazetesi'nden iki muhabir geldi. Eriksson'un açıklamaları üzerine neler düşündüğümüzü merak etmişler. Eriksson'u suçlayan, İngilizler'i küçümseyen bir tavır bekliyorlardı bizden. Tam tersi bir tutumla karşılaşınca şaşırdılar.

11 Ekim'de Kadıköy'de tarihi bir maç oynanacak. Kazanırsak grup birincisi olarak euro 2004 finallerine katılacağız. Kazanamazsak İngilizler doğrudan gidecek biz baraj oynayacağız. Ama bu, İngiltere ile oynayacağımız son maç olmayacak. Katılacağımız ya da katılma hakkını baraj maçına bırakacağımız son maç olmayacak. O yüzden işin gerilimini artırmak yerine bu maçın Türkiye'nin pozitif tanıtımı açısından yapılacakyları planlamak gerek.

Hürriyet gazetesi dün birinci sayfasının manşetinden Eriksson'un açıklamalarına yer verdi. Biz ise İngiliz gazetecilere, "Eriksson'un tam olarak bu ifadeleri kullandığına inanmak istemiyoruz. İngliiz bulvar gazetelerinin abartıları" yanıtını verdik.

The Sun, "Taraftarlar ölecek" diyor..

Daily Star, "Ya uzakta durun ya ölün" diyor..

Daily Mail'e göre, "Türkler taraftarlarımızı öldürebilir" diyor İsveçli çalıştırıcı.

Açıkçası söylenen bir söz bile kötü amaçlı bir yerlere çekilip tahrik unsuru yapılmaya çalışılıyor. Adamın sözleri her gazetede ayrı. Doz ayrı, tarz ayrı, bakış açısı ayrı

Türkiye'de bu olayın üstüne gidiş şekli çok önemli. Dün sabah Can Çobanoğlu Dublin'den telefon açtı ve "Altan İngiliz basını olayı başka yerlere çekmek istiyor. Eriksson bu sözleri söyleyecek adam değil" dedi.

***

İngiliz gazeteciler masamın üzerinde duran bardağı gösterdiler bana.. Bardakta ingilizler'in unutulmaz yıldızı Bill Shankly'nin o unutulmaz sözü yazıyordu "Bazıları futbolun yaşam ve ölüm kadar önemli olduğunu düşünüyor. Bence bunlardan çok daha önemli birşey"

Ben de onlara Fatih Terim'in UEFA Kupası'nı kazandıktan sonraki sözlerini hatırlattım "Keşke ölen o 2 İngiliz taraftar hayatta olsaydı da biz bu kupayı kaybetseydik.."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır