kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


Hatalara dikkat

İngiltere maç öncesi son provada maça nasıl başladık?

Milli Takımımız ilk yarının sonlarına doğru yediği gole kadar topa daha fazla sahip olan taraftı. Ancak ayağa paslar genelde ya geriye ya enlemesine oldu. Bu yüzden de yüzde 65'lik bir topla oynama oranı üretkenliğe dönüşemedi.

Sol kulvarda Hasan bir türlü ileriye dönük yeteneklerini kullanamadı. Sağ tarafta Tayfun, maça iyi başladı ama ilerleyen bölümde katkısı olmadığı gibi son 10 dakikada geriye yardıma gelmedi.

Emre ise adeta kendinle didişir durumdaydı. İlk hamlelerde başarılı gibi gözükse de ondan sonra olumlu paslar yapamadı, depar kulvarlarına sarkamadı, gollük paslar atamadı. İstediklerini yapamayınca da rakibe kasti fauller yaptı. Kırmızı kart da görebilirdi. Emre'nin durumu bizim için ciddi bir problem.

İlk yarıda Tugay'ın her zamanki etkili tek pas organizasyonu zaman zaman yine kendisinin forveti besleyen akılcı paslarıyla bütünleşti. Ancak bu paslarla buluşabilen sadece Hakan ve Tuncay vardı. Hakan, Tugay'ın net pasını kendisi kullanmak yerine asist yapınca harcamış oldu. Diğer gollük girişim de Tuncay'dan geldi. Ama son harekette vuruş becerisini gösteremedi.

Uzun bir topta Alpay'ın hatasıyla yediğimiz golden sonra kısa süreli bir panik yaşadık. Bu devrenin genel görüntüsünde hazırlık paslarına ağırlık veren topa sahip olma prensibimiz İngiltere maçı için doğru bir plan değildi. Çünkü o stres içinde böyle rahat top çevirme şansımız olamaz. Ayrıca o düzen içinde de üretkenlik sağlamamız çok zor olur.

* İkinci yarıda daha canlıydık.

İkinci devreye Güneş doğru bir sistemle başladı. Ergün'ün orta sahaya girmesi daha dengeli duruma getirdi. Sağ tarafta da çok iyi oynamasa da Okan'ın çabukluğu, presi ve top taşımaları katkı sağladı.

Ergün'ün mükemmel ortasını Hakan kendine has kafa golüyle değerlendirince hem skora denge geldi hem Hakan Şükür moral depoladı. Golden sonra eski Hakan Şükür gibi çok hareketliydi. Maç çetin bir puan mücadelesi görünümüne girdi. Kaleci Ömer'in de arka arkaya elinden toplar kaçırması zaman zaman zora düşürdü. Güneş'in Okan Yılmaz-Tuncay değişikliğinden sonra bu oyuncu, Ergün'ün mükemmel asistiyle takımımızı öne geçirdi.

* İngiltere maçı öncesi yan toptan gol yememiz bir sıkıntı yaratmaz mı?

Bizim genelde en büyük rahatsızlığımız kalemize gelen yüksek toplardı. Dün gece de rakip çok fazla kanat akını yapmamasına karşın aynı sıkıntılar gündeme geldi. Son dakikadaki bu beraberlik golünü de böyle bir pozisyonda yedik.

* Şenol Güneş'in kafasında İngiltere maçı için kimler var?

Hakan Şükür'ün performansının giderek yükselmesi önemli bir umut ışığı. Tabii daha Nihat takıma girecek. Ergün'ün orta sahada oynaması takıma katkı veriyor. Çünkü dengeli ve ne yapacağını biliyor.

Bu maç sonunda tahmin ediyorum önemli bir sakatlık olmazsa Güneş'in kafasında bir 11 belirlenmiştir. Liechtenstein maçının orta sahası Okan-Tugay-Ergün, ileride Hakan, onun arkasında Nihat, ondan sonraki oyuncu ise bir tercihe kalmış.

Güneş'in en büyük hatası Ömer-Zafer değişikliği oldu. Hatalar yapan Ömer'in son 3 dakikada oyundan alınması bu oyuncunun moralini bozarken ısınmadan maça giren Zafer'in de morali bozuldu.

Bu arada hakem genelde iyi maç idare etti. Yalnız Okan Buruk'un son saniyede attığı gol nizamiydi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır