kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

KAZIM KANAT


Hakan'la olmaz

Şunu söylemek zorundayız; İrlanda maçındaki gibi savunma yaparsak İngiltere maçı felaketimiz olur. Yani Saraçoğlu'nun çimlerine biz gömülürüz. Bay Şenol Güneş'in çözmesi gereken çok ciddi iki sorunu var.

1- Savunma anlayışımız felaket. Baskılı ve hücum oynadığımız ilk 45 dakikada bir pozisyonumuz yok ama rakibe verdiğimiz beş gol pozisyonu var. Birini David Connolly gol yaptı. Damien Duff'un attığı golü hakem iptal etti oysa ofsayt değildi. Yediğimiz beraberlik golü ise tam bir skandaldı. Peki yanlışlık nerede derseniz ben de "Şenol Güneş'in futbol felsefesinde" derim. Üçlü savunmamız ilk topa basmıyor. Alpay Özalan bireysel oynuyor, Fatih Akyel ise kademeye girmiyor. İki kanat organizasyonunda ise ikililer anlaşamıyor. Sağdan Fatih-Tayfun, solda Hasan-Ergün'ün ortaklaşa bir hücumu yok, ortaklaşa savunmaya yardımları yok. Felaket.

İkinci yarının doğruları
2- Hakan Şükür gol attı. Hem de çok güzel gol attı. Bu gole itirazım yok. Ama Hakan gol atacak diye sistem üzerinde oynamak çılgınlık. Yani Hakan Şükür'süz oynamayı artık düşünmek zorundayız. Bu gerçek. Bakınız, Tuncay Şanlı harika oynuyor ama ona pas veren yok. Bütün toplar Hakan Şükür'e verildi. O ne yaptı? Hiçbir şey. Okan Yılmaz ilk pozisyonda topu gol yaptı, 1.5 metre boyundaki Okan Buruk da kafayla gol attı (Bu gol asla ofsayt değildi). İlhan Mansız ve Nihat Kahveci takıma döndüğü zaman sorun çözülmeyecek, büyüyecek. Şunu da ısrarla söylüyorum, gole kadar Hakan Şükür'ün aldığı bir tek kafa topu yok. Sadece ezdiği bir top, bir de araya bıraktığı pas var. (İngiltere maçında sadece Hakan Şükür'e güvenirsek yanarız)

3- Sistemimiz 3-1-4-2. İlk 11'de tam sekiz hücumcu var (Bülent Korkmaz ve Alpay Özalan hariç). Herkes hücum oynamak istiyor, gol yapmak istiyor. Ayrıca şov yapmak istiyorlar. Başrolde Emre Belözoğlu ve Hasan Şaş. Hem disiplinsizler, hem de savunmaya yardım konusunda sorumsuzlar.

İlk 45 dakikanın analizini ciddi yapmaya mecburuz. Şenol Güneş ikinci 45 dakikada her şeyi doğru yaptı. Sol tarafa İbrahim Üzülmez'i alınca Ergün Penbe oyuna çıktı (Hakan Şükür ve Okan Yılmaz'ın gollerine asistlik yaptı). Sağ tarafta Okan Buruk içeri girerek hücuma destek verdi. Savunmada Deniz Barış her kademeye girdi, çabuk girdi.

Bu maçın en önemli mesajı şu; İki oyuncumuz çok önemli. Koşmadan yürüyerek oynayan, topu koşturan Tugay Kerimoğlu ile çok koşan Tuncay Şanlı futbolumuza kalite getirdiler. Tecrübe ve gençliğin birleşmesi harika ikili yarattı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır