kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Ver 65 trilyon boşanayım!

Ünlü müteahhit Bahattin Gören'in boşanmak istediği ikinci eşi Nalan Gören 65 trilyon lira istedi
Türkiye bir trilyonluk boşanma davasına daha tanık oluyor. Irak'taki önemli sulama ihalelerini alarak adını duyuran ünlü işadamı 72 yaşındaki Bahattin Gören'in, kendisinden 30 yaş küçük eşine karşı açtığı boşanma davası, 65 trilyon liralık tazminat talebiyle tarihe geçti.

Gören Şirketler Grubu'nun sahibi Bahattin Gören, 18 yıllık ikinci eşi eski hostes Fatma Nalan Gören'e (42) "Lükse çok düşkün olduğu, sürekli kavga çıkardığı ve kendisini ölümle tehdit ettiği' iddialarıyla boşanma davası açtı.

AŞIRI LÜKS TUTKUNU
Avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran İnşaat Yüksek Mühendisi Bahattin Gören, iki evlilik yaptığını ve ilk evliliğinden 5 çocuğu bulunduğunu anlatarak, şu iddialarda bulundu "56 yaşında iken THY'da hosteslik yapan Fatma Nalan Gören ile evlendim. Bu evliliğimden şu anda 17 yaşında olan bir kızım var. Kendisi lüksü çok seviyor. Eşim şirkette Para ve Finans İşlerinden Sorumlu Müdür olarak işe başladı. Benden sürekli lüksüne yönelik isteklerle bulunmaktaydı. İstekleri her geçen gün artan eşim önceki eşimden olan çocuklarımı bahane ederek de sürekli kavga çıkarıyordu."

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
"Eşim şirket işlerine diğer çocuklarımın karışmasını istemiyordu. Ayrıca sürekli falcılara gidiyor, falcıların lafına göre hareket ediyordu. Cep telefonuna sürekli mesajlar geliyordu. Ben bu mesajları sorunca da hakaretler ve küfürlerle karşılık veriyordu. Saygısızca davranan eşim, yaşlılığımı da fırsat bilerek beni ölümle tehdit ediyordu. Kızımın psikolojisi bozuldu. Kızımı da 'baban artık sana bakmıyor, diğer çocuklarına bakıyor' diyerek bana karşı kışkırtıyor."

KARŞI ATAĞA GEÇTİ
Fatma Nalan Gören ise cevap dilekçesinde Bahattin Gören ile 18 yıl önce severek evlendiklerini anlatarak, şunları öne sürdü "Eşim ilk eşinden olan çocukları ile kardeşlerine büyük ilgi gösteriyordu. Bana ve kızımız Tiginhan'a bakmıyordu. Eşim dört yıl önce Parkinson hastalığına yakalandı. Şu anda ruhsal durumu oldukça kötü ve ne söylediğinin farkında değil. Çocuklarının ve kardeşlerinin yönlendirmesinde."

Fatma Nalan Gören, hastalığı döneminde hep eşinin yanında olduğunu, buna karşın Bahattin Gören'in, kızları Tiginhan'ı "Annem kötü değil" dediği için cipten yol ortasına attığını iddia etti. Nalan Gören dilekçesinde, "Hastalığı döneminde hep eşimin yanında oldum. Ama bana hep kötülük yaptı. İşyerinde üç gün işe gelmediğimi gerekçe göstererek, rapor hazırlattı, beni işten attı. Ortada kaldım. Bahattin Gören'in akli dengesinin yerinde olup olmadığı hakkında rapor istiyorum" dedi.

Fatma Nalan Gören, boşanma kararı verilmesi halinde eşinin kendisine 60 trilyon lira manevi, beş trilyon lira da maddi olmak üzere toplam 65 trilyon lira tazminat ödemesini istedi. Gören ayrıca kızı ve kendisi için aylık 18 milyar lira nafaka talep etti.

SERMAYEM YETMEZ
Bahattin Gören, "Fatma Nalan Gören para gözlüdür. Lüksü sever. Her şeyi para olarak görüyordu. 60 trilyon manevi, 5 trilyon maddi tazminat, benim mal varlığım bile değildir. Hiç bir boşanma davasında 60 trilyon tazminat verilmez."

Bahattin Gören'in, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı şirketlere kardeşleri ve çocukları ile ortak olduğu vurguladığı dilekçesinde, yanında kalmasını istediği kızları Tiginhan'ın tüm masraflarını karşılayacağı da kaydedildi.

Halis Toprak'tan bile 7.5 trilyon istenmişti
Türkiye daha önce de trilyonluk boşanma davalarına tanık olmuştu. İşte uzun süre kamuoyunun gündeminden düşmeyen iki dava

* Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden BES'in sahabi Sinan Baran'ın eşi 2000 yılında 6 trilyon liralık boşanma davası açmıştı. Hamira Baran'ın istediği rakam, Türk adliye tarihinin en yüksek tazminatını diye yorumlanmıştı.

* Ünlü işadamı Halis Toprak, 10 çocuğunun annnesi Ayşe Toprak'tan 1997 yılında açtığı boşanma davasıyla ayrılmıştı. Halis Ağa'ya kızan 32 yıllık eşi Ayşe Hanım, açtığı dava ile 7.5 trilyonluk tazminat istemişti. Yaklaşık 4 yıl süren hukuk mücadelesinde Ayşe Toprak ilk duruşmada 5 trilyon lira almaya hak kazanarak Türkiye gündemine oturmuştu. Yılan hikayesine dönen dava tam 11 kez Yargıtay'a taşındı ve sonunda 540 milyar lira ile sonuçlandı.

Neslihan KESKİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır