kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Yeni model için Türkiye'nin şansı arttı

Fiat İş Geliştirme Bölümü Başkanı Jan Nahum ekonomideki düzelme ile birlikte Türkiye'nin yeni model alma şansının arttığını söyledi. Nahum, 2004'te yıl 500 bin adet otomobil üretimi hedefleyen Türkiye'nin 2010'a kadar 1 milyon adedi bulacağını kaydetti

Fiat Uluslararası İş Geliştirme Bölüm Başkanı Jan Nahum, otomotiv pazarında gelişmekte olan ülkeler liginden düşen Türkiye'nin yeniden lige döndüğünü söyledi. Pazarda yukarıya dönüş başladığını, trendin değişmesi için de bir risk görmediğini kaydeden Nahum, "Bu durum yeni modellerin Türkiye'ye yönelmesini hızlandıracak" dedi. Frankfurt Motor Show'da gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Nahum, küçük sarsıntıların güveni fazla etkilemeyeceğini söyledi. Nahum, "Ben trendin pozitife döndüğüne inanıyorum ve böyle de sürecek. Böyle bir ortam sadece FIAT için değil, herkes için tüketicinin beklentisini cevaplandırmayı gerektirir. Yeni model arayışı hep var. Türkiye istikrara kavuştukça bu daha da güçleniyor" şeklinde yanıtladı.

SORUN KALMADI
Tofaş'ın Fiat için doğal bir üretim merkezi olduğuna işaret eden Nahum, eskiden tereddüt içinde olunan, verimlilik, süreklilik, yan sanayi gibi konularda hiç bir sorun kalmadığını söyledi ve "Türkiye, FIAT'ın değerlendirmelerinde öncelikli ve ciddi üretim merkezlerinden birisi" dedi. Nahum, 2005 ile 2010 arasında Türkiye'deki otomobil üretiminin bir milyon seviyesine gelebileceğini söyledi.

"Pazar büyümeye devam edecek. Yapısal değişiklikler yapıldı, makro dengeler oluştu. Artık bir politik istikrarın da varlığı söz konusu" diyen Nahum Türkiye pazarının normal pazarlara göre daha süratle geliştiğini vurguladı.

Türkiye'nin gelişmekte olan pazarlarda önemli bir yerde olduğunu, ancak son krizlerle birlikte bu ligden düştüğüne işaret eden Nahum, şunları söyledi

500 BİN HAYAL DEĞİL
"Bu sene muhtemelen hafif ticari araçlarla birlikte 350 bin araç satılacak. Önümüzdeki yılın gelişmesiyle bu rakam 500 bine çıkabilir. Türkiye'de oluşan bu dengelerin bozulması için çok büyük çalkantılar ve sorunlar olması lazım."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır