|
 |
|

Beyin olumunde fisi cekmek gunah mi?
Vali Yazicioglu'nun bagli oldugu makineyi dinen uygun olmadigi gerekcesiyle durdurmamak konusundaki aile kararina Diyanet fetva ile yanit verdi
Denizli Valisi Recep Yazicioglu'nun gecirdigi trafik kazasi sonucu, beyin olumunun gerceklesmesi ve beyin fonksiyonlarini kaybetmesinden sonra makineye bagli olarak yasatilmasi yeni bir tartismayi da gundeme getirdi.
Beyin olumunun gerceklesmesinden sonra geri donusun mumkun olmadiginin aciklanmasina ragmen, Yazicioglu ailesi, makineye bagli olarak yasamin surdurulmesi kararini verdi. Yazicioglu'nun milletvekili kardesi Sait Yazicioglu bu karari "dinen uygun" bulmadiklari gerekcesine dayandirdi.
Tartismalar uzerine Diyanet Isleri Baskanligi da konuyu dini acidan ele aldi ve bir fetva yayinladi. Din Isleri Yuksek Kurulu'ndan cikan karara gore verilen fetvada, yasam destek unitesine bagli bir kisi, tum beyin fonksiyonlarini tamamen yitirdiginde, kalbi ile solunumu tamamen durdugunda ve bu durumdan geri donusun imkansiz olduguna uzman tabiplerce karar verildiginde, yasam destek unitesinden cikarilmasinin Islam Dini'ne gore hicbir sakincasi bulunmuyor. Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan yayinlanan fetvada, organ nakline de deginiliyor.
Yazicioglu'nun bulundugu hastaneye ziyaretler de devam ediyor. Devlet Bakani Kursad Tuzmen ve Guldal Aksit ile Saglik Bakani Recep Akdag Ibni Sina Hastanesi'ne Vali Yazicioglu'un kardesi Sait Yazicioglu ve esi Meryem Yazicioglu ile gorustu.
ERDOGAN ARADI
Basbakan Recep Tayyip Erdogan da, Ankara Universitesi Tip Fakultesi Ibni Sina Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Demirtas'i Italya'dan telefonla arayarak Yazicioglu'nun durumu hakkinda bilgi aldi. Basbakan Erdogan'in ayrica Sait Yazicioglu'nu trafik kazasindan bu yana iki kez telefonla arayarak Vali Yazicioglu'nun durumu hakkinda bilgi aldigi ogrenildi.
Betul KOTAN
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|