kapat
06.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Papadopulos: Radikal değişiklik olmazsa çözüm ihtimali yok

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, KKTC'de Aralık ayında yapılacak genel seçimlerde ''radikal değişiklik olmaması halinde, yakın gelecekte herhangi bir çözüm ihtimali bulunmadığını'' iddia etti.

Papadopulos, Güney Kıbrıs'ta haftalık olarak İngilizce yayımlanan Cyprus Weekly gazetesine yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile yüz yüze görüşme niyetinde olmadığını söyledi. KKTC'de Aralık ayında yapılacak seçimlerin sonuçlarının önemli olduğunu ifade eden Papadopulos, "Annan planı, müzakereler için tek temel olarak durmaktadır. Ancak (Kuzey'de) yapılacak seçimlerde radikal değişiklik olmazsa, seçimler, Türkiye ve müzakerecisinin Kıbrıs'a yönelik duruşunu değiştirecek şartlar yaratmazsa, yakın gelecekte herhangi bir çözüm ihtimali görünmüyor'' dedi.

Denktaş ile yüz yüze görüşmelerde bulunma niyeti bulunmadığını da açıklayan Papadopulos, görüşmenin, "Denktaş'ın Kıbrıs konusunun gidişatını istismar etmesi ve gidişatı kendi istediği yöne çekme olanağı vereceğini'' iddia etti ve şöyle konuştu "Bu, ona, 'Müzakereleri başlattık' demesi mazereti verecektir. Bu, Annan planını unutmak, genel sekreteri unutmak, iyi komşuluk ilişkilerine tartışmaya başlamak demektir. ''


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır