kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Madalya almam kolay deÄŸil

Sadece 38 kilo gelen Elvan Abeylegesse, 5 bin metre final yarışı için temkinli konuşuyor

5bin metre seçmelerinde kendi en iyi derecesini yaparak (14 dakika 54.95) birinci gelen ve finale kalan Elvan Abeylegesse temkini elden bırakmıyor. Asıl hedefinin 2004 Olimpiyatları olduğunu söyleyen 21 yaşındaki atlet, "Madalya almam kolay değil. Sonuç değişik ve sürpriz oldu. Finallerde de aynı şekilde koşabilirim. Atletizmde hiçbir şey belli olmaz. Ancak o gün stada girdikten sonra herşey belli olur. Madalya sözü veremem çünkü 5 bin metre çok zor bir koşu'' dedi.

Rüzgar korkusu!
Elvan'ın geride bıraktığı atletler arasında 1995'in dünya şampiyonu O'Sullivan ve Paris'te 10 metreyi kazanan Etyopyalı Berhane Adere bulunuyor.

Yalnızca 38 kilo ağırlığında olan Etyopya doğumlu Elvan Abeylegesse, rüzgarla ilgili endişesini de dile getirerek "Hava, eleme yarışındaki gibi olursa kilo açısından sorun olmaz. Rüzgar hemen hemen sıfırdı. Eğer çok büyük rüzgar olursa, grubun içine girer ve etrafımdaki koşucuları duvar olarak kullanırım. Ama grubun dışında kalırsam, rüzgar beni etkileyebilir'' ifadesini kullandı.

Mustafa YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır