kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ABD'den Mehmetçik'e Bağdat sürprizi!

Irak'ta her gün başka bir saldırıda askerlerini kaybeden Amerika, uluslararası askeri destek sağlama konusunda girişimlerini yoğunlaştırıyor.

Bu kapsamda Türkiye'den istenen askeri birliğin konuşlandırılması planlanan kent ve kasabalar da belli oldu. Hükümet ve diğer mercilerin onaylaması halinde Türk askerleri, Bağdat'ın kuzey ve kuzeybatısında kalan Selahattin, Dora, Kerime, Samara, El Sahaf ve Kadisiye kentlerine gönderilecek. Sünni Araplar'ın yoğun olarak yaşadığı bu bölgeler dışında başkent Bağdat'ın bazı kesimlerine de Mehmetçik'in yerleştirilmesi planlanıyor.

ÅžAM'DAN OLUMLU YANIT
Türk askerinin gönderilebileceği gündeme gelen Felluce kasabası yetkililerinin "Burayı sizin için cehenneme çeviririz" şeklinde açıklama yapması üzerine bu kez tedbirli davranan Türk yetkililer, ilk olarak söz konusu kentlerdeki etnik grup ve aşiretleri belirledi. Ardından belirlenen bu 45 etnik grup ve aşiretin yetkilileriyle temaslara geçildi. Görüşmeler Irak ve Türkiye'de başlatıldı.

Başbakan Erdoğan, henüz kesin bir karar alınmadığını, Türk askerinin gönderilmesi halinde Sünni Araplar'ın yoğun olarak yaşadığı bölgede konuşlandırılacağının altını çizerek "Aşiret reisleriyle yapılan görüşmelerden, şimdilik Türk askerine sıcak bakıldığı anlaşılıyor" açıklamasında bulundu. Türk askerinin gönderilmesi olası kentlerin tamamının ya da önemli bir bölümünün kontrolünü almaları bekleniyor. Söz konusu kentler Suriye sınırına yakın noktada bulunduğu için bu ülkenin yetkilileriyle de temaslar yürütüldüğü, görüşmelerden olumlu izlenim edinildiği belirtiliyor.

Zübeyde YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır