|
 |
|

Yasemin, engelli Berna ile daldi
Rekortmen dalgic Yasemin Dalkilic, bedensel engelliler icin daldi ve sualtina onlarin anitini dikti. Tupsuz dalan 'balik kiz'a felcli Berna Belgin de eslik etti
Derin sularin balik kizi Yasemin Dalkilic, Bodrum'da belden asagisi felcli olan Berna Belgin ile birlikte 11 metrelik tupsuz dalis gerceklestirdi. Uluslararasi Serbest Dalis Egitim Birligi Free Rudi Castineyra firmasi, Berna Belgin'in dalisini da tescil ederek kayitlara aldi. Bodrum Haremten Koyu'nda "Ada 2" adli yattan gerceklestirilen dalis sirasinda engelliler Tunc Tonger, Murat Atabey, Gizem Girisken ve Deniz Erbil de 3-5 metrelik dalislarda Yasemin ile Berna'ya refakat etti. Serbest dalis kategorisinde, tupsuz olarak deniz dibine inen engelli sporcular icin ozel agirliklar hazirlanirken, Dalkilic dalisi agirliksiz gerceklestirdi.
SUALTINA PRIZMA ANIT DIKTI
'Balik kiz' Yasemin Dalkilic'la birlikte dalan Berna Belgin, dalis derinligini kanitlamak icin suyun 11 metre derinlige birakilan plakayi alarak, suyun yuzeyine cikti. Dalkilic ile Belgin, basariyla gerceklestirilen dalisi birbirlerine sarilarak kutladilar. Dalkilic, daha sonra yeniden dibe dalarak, engellileri temsilen hazirlanan prizma bicimindeki aniti birakti.
Engelli sporcularin yaklasik 1 dakika suyun altinda kaldigi basirili dalisi Serbest Dalis Kurallari ve Egitimi Birligi (FREE) adina Rudi Castineyra tescil etti. Dalisin, 2003 yilinin Avrupa Engelliler Yili nedeniyle saat firmasi Quantum sponsorlugunda gerceklestirildigi bildirildi.
AZMI HERKESE ORNEK OLSUN
Gectigimiz aylarda pankreas ameliyati oldugunu belirten Yasemin Dalkilic, "Insanin hayatinda bir gun bir gunu tutmuyor. Ben bu organizasyon ile engelli olmanin aslinda bir engel olmadigini insanlara gostermek ve Berna'nin azminin tum insanlara ornek olmasini saglamak istedim" dedi.
Organizasyona destek vermekten gurur duydugunu ifade eden Yasemin Dalkilic, Agustos sonunda Antalya'nin Kas ilcesinde antrenmanlara baslayacagini belirterek, orada kendisine bir bayan rakip yetistirecegini de sozlerine ekledi.
Turkiye'nin ilk engelli dalgici Berna Belgin, Turkiye'de ilk kez gerceklestirilen dalisla ilgili sunlari soyledi"Mavi ile bulusmam dalis ogretmenim sayesinde oldu. Dalmayi ogrendikten sonra Yasemin ile maillesmeye basladik. Daha sonra Yasemin'in bir rekorunda dalma firsati buldum. Dalisin amaci, insanlarin dikkatini engellilerin uzerine cekmekti. Engellilerin basariya ve ozguvene cok ihtiyaci var. Bu dalisla, engellilerin de bir seyler basarabilecegini gosterdik" dedi. Dalisa katilan diger sporcular da mutluluklarini dile getirdi.
18 YASINDA FELC OLDU
Yasemin Dalkilic ile birlikte dalan Zeynep Berna Belgin, 18 yasinda Istanbul'da gecirdigi trafik kazasinda felc gecirdi ve vucudunun belden asagisi tutmaz oldu. Buna ragmen ogrenim hayatini surduren Belgin, Anadolu Universitesi Acikogretim Fakultesi Iktisat Bolumu'nu bitirdi. 2002 Super Sport TV kanalinda engellileri konu alan Cesur Yurek programinin sunuculugunu yapti. Halen belirli bir meslekte calismiyor.
Zeki OZKESKIN
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|