kapat
22.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Altinlari kurtardi ama katil oldu

Halkali'da bilezik calan iki soyguncuyu otomobiliyle izleyen kuyumcu, yanlarina yaklasip kursun yagdirdi

Soyduklari kuyumcu tarafindan silahla vurulan iki soyguncuyu, yarali halde calinti otomobille kacmaya calisirken kaza yapti. Hayirsever bir vatandas soygunculari otomobiliyle hastaneye gotururken benzini bitince yolda kaldi. Ambulans gelinceye kadar iki soyguncudan biri kan kaybindan oldu. Digeri ise hastaneye goturuldu, ama kurtarilamadi.

CAMI KIRIP BILEZIKLERI ALDILAR
Huseyin Kurtoglu ve ismi belirlenemeyen bir arkadasi, dun aksam Halkali Altinsehir'de, Sahintepe Meydani'ndaki Seyithan K.'nin sahibi oldugu Altinpinar Kuyumcusu'nun camini tasla kirarak vitrinde bulunan 28 bilezigi aldi. Iki soyguncu calinti oldugu bildirilen 34 AU 0314 plakali otomobille kacmaya basladi.

PESLERINE TAKILDI
Olayin saskinligini uzerinden atan kuyumcu K., kacan soygunculari yakalamak icin otomobiline binerek peslerine dustu. Soygunculara yaklasan kuyumcu, silahini cekerek, kursun yagdirdi. Yaralanan iki soyguncunun otomobili elektrik diregine carparak durdu.

Kazazede soygunculari olaydan habersiz hayirsever bir vatandas otomobiline alarak hastaneye goturmeye calisti. Ancak talihsizlik soyguncularin pesini birakmadi. Kan kaybeden iki soyguncunun icinde bulundugu otomobilin benzini hastaneye bir kilometre kala bitti. Hayirsever vatandas, hemen polisi ve 112'yi arayarak yardim istedi. Bu arada kimligi belirlenemeyen bir soyguncu kan kaybindan hayatini kaybetti. Diger soyguncu Huseyin Kurtoglu Kent Hastanesi'ne goturuldu ancak kurtarilamadi. Kurtoglu'nda 28 bilezik ile 10 milyon lira bulundu.

"MESRU MUDAFAAYI ASIYOR"
Soygunculara ates acan ve yaralayarak kaza yapmalarina sebep olan kuyumcu Seyithan K. ise karakola giderek polise teslim oldu. Olay yerinde 8 adet bos kovan bulundu.

Olayi degerlendiren IU Hukuk Fakultesi Ogretim Uyesi Doc. Dr. Adem Sozuer, "Kuyumcu kendisine yapilan haksiz saldiri bitince savunmaya gectigi icin bu durum mesru mudafaa sayilamaz. Soyuldugu anda savunmada bulunmaliydi. Ancak agir haksiz tahrik oldugundan cezasi indirilir" dedi.

Muslim SARIYAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
sinirsiz hosting
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir