kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

NECATI DOGRU


Aclar henuz doymadi! Toklarin sayisi artmadi!

AKP iki yasina basmis, hakli olarak gazeteler, yazarlar, aydinlar, dusunurler, keskin islamcilar, keskin lâikler, Irak'a asker gonderelim diyenler, hayir gondermeyelim diye itiraz edenler; "Bu parti nereden geldi, nereye gidiyor, degistigi kesin de nasil degisiyor?" diye didikliyorlar, irdeliyorlar, sorguluyorlar.

Irdeleyelim.

Once geriye gidelim.

Bir bakalim hangi bosluk dogmustu ve AKP bu boslugu nasil doldurmustu Kendisine lâik, demokrat, Avrupaci, sosyal devletci, ulusalci diyen partiler cokmustu.

Deniz tukenmisti.

Gemiyi yurutemez haldeydiler.

****

Devletin ekonomik iktidari, ic ve dis borc sarmalinda erimisti. Bugune kadar Hazine kaynaklarindan ve ic piyasadan beslenip buyumus holdingler de bu partilerden umudunu kesmisti.

Ulke krizlerle yoksullasmisti.

Halk ofke icindeydi.

Eski partileri destekleyen buyuk medyanin halk uzerindeki "inandiriciligi" da bitmis tukenmisti.

Sececek parti kalmamisti.

Sarilacak lider de yoktu.

Generallerin buyuk sermayeyi, buyuk basini, buyuk sivil toplum orgutlerini arkasina alarak "Islamcidir-Seriatcidir-Takiyecidir" diye iktidardan ittirdikleri Necmettin Erbakan, kusmus, kirilmis, incinmis, icine kapanmisti.

Burada da bir bosluk dogmustu.

****

Yasli Erbakan'in en kurnaz, en zeki, en yilmaz ogrencilerinden Tayyip Erdogan, 28 Subat ittirmesiyle pismak yerine pancar bitkisi gibi ateslenmisti.

Edirne'den Ardahan'a...

Meydan meydan konusuyordu...

Genc, atilgan, ihtirasli belediye baskaninin, "yenilgiyi kabullenmeyen" durusu; islamci kitlelerin yorgun Erbakan'in safindan cikip Tayyip Erdogan'in partisine sarilma surecini baslatmisti. Tayyip Erdogan bir yandan da "sececek lider, sarilacak parti bulamaz duruma gelmis" buyuk sermayeye, buyuk Amerika'ya, buyuk halk kitlelerine; "Referansim Islamdir..." cizgisinden vazgectigini, dunyada artik Islama dayali devlet kurmanin hayal haline geldigini soyluyordu.

Kurnaz belediyeci!

"Degistim" demiyordu.

"Gelistim" diyordu.

Islamin devlet yonetme ve bati dusmani olma misyonunu tamamladigini soyluyor, Bati'yi ustun kilan bilim, teknoloji, felsefe, demokrasi, insan haklari, saydamlik, seffaflik, esit rekabet gibi Islami da terakki ettirecek goruslerin tamamina sahip ciktiklarini meydanlarda ilan ediyordu. "Bati Kulubu-Siyonistler..." diye diye gelisip buyudugu cizginin tam tersine Bati'nin temsil ettigi evrensel olcudeki duzene, medeniyete, dogrudan boyun egiyor ve teslim oluyordu.

Islamciligi tescili AKP'nin halkoyu ile iktidara gelip AB ve ABD ile dayanisma ve isbirligi icinde bulunmasinin dunya Muslumanlarina gosterilecek seckin bir ornek olacagini da ileri suruyordu. AKP'nin kurucularini Anitkabir'e Ataturk'e saygiya goturuyor, fakat basi turbanli 6 kurucu kadini goturmeyerek "turban meselesine" de burun kivirdigini anlayana usturubunca anlatiyor, "rejim elden gidiyor" korkusuna dayali feryatlari da, bu yolla, dindiriyordu.

****

Kurnaz belediyeci...

Boylece butun bosluklari doldurdu.

Secildi. Sarilacak lider oldu.

Simdi "Biz muhafazakar demokratiz" diyor. Tamam da "Aclari doyuracak... Toklarin sayisini artiracak..." bir atilimi henuz ateslemis degil. Henuz tantanali nikah toreni yapmakta, Meclis Baskani soforunun damadini Meclis'te ise sokmakta, AKP'yi desteklemis sermaye gruplari da ozellestirmeden daha cok pay almakta, devletin turizm sirketine genel mudur olarak atadiklari burokrat da ic camasirini, donunu, fanilasini bile devletin tahsis ettigi limitli kredi kartiyla almakta... Simdilik gidenlerin yaptiklarini tekrarlamakta...

Hosgeldin muhafazakar demokrat!

mesajlariniz icin: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir