kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

GURCAN BILGIC


Daum kazandi

Fenerbahce Trabzon'a karanlik bir tunelin icinden gecerek geldi. Istanbul macinin cok sok sonucunun ardindan ligin en zor deplasmaninda puan aramak kolay degildi. Tunelde ya karabasani bulacaklardi ya da isigi...

Daum bu kez epey tedbirliydi. Takimini sahaya 4-1-4-1 duzeniyle cikardi. Selcuk on liberoda, Tuncay ile Serhat kanatlarda, Van Hooijdonk da ileride tek basinaydi. Once savunmayi dusunduler ve disiplinli oynadilar. Mucadele gucu ve kazanma arzusu ust duzeydeydi. Hooijdonk ile gelen frikik goluyle macin akibeti sanki belli oldu. Sahalarina gomulup Trabzonspor'u beklediler. Bordo-mavili ekip o kalabaligin icinde top yapamadi. Ama orta sahada cok basarili sikistirmalarla rakibi de top yaptirmadilar. Gecen haftanin sarsintisi ve Avni Aker'in agir atmosferi genc kadronun elini ayagina dolastirdi. Cok uygun durumda olmalarina ragmen top kayiplari yaptilar, kontrollu oyunu bir turlu beceremediler. Bu da kontratak sanslarini eritti.

Maci kazandiran Daum'un takiminin ruhunu iyi okumasi ve oyunun taktigini iyi hazirlamasi idi. Orta saha gibi oynamalarina ragmen Tuncay ve Serhat sahada hep tehdit unusuru olarak kaldilar. Bu da Trabzon beklerini yerinde tuttu. Oumar'in atilmasiyla macin dengesi tamamen degisti ve Trabzon'un sahadaki hukmu uzun toplara kaldi. Orta saha bir kisi eksilince sahanin en iyilerinden Aurelio takimina hakimiyeti getirdi.

Ne gecen haftaki yenilgi, ne de bu galibiyet Fenerbahce'nin lig maratonu icin bir gosterge olabilir. Ancak su bir gercek ki Fenerbahce artik takim olmayi basardi. Serhat ileri ciktiginda Hooijdonk'u onun yerinde gorduk. Tuncay bindirme yaptiginda Selcuk o bolgeye yakinlasti. Kemal her pozisyonda Yusuf'un arkasindaydi. Kaptan Umit, Mahmut Hanefi'nin heyecanini fark edip devamli kademesinde kaldi ve onu rahatlatti. Ve butun gozlerin uzerinde oldugu Recep biri ilk yarida digeri son dakikada iki yuzde yuz pozisyonu kurtararak takimini galibiyeti hediye etti.

Bulent Uzun "Artik eyyam yok" kararini iyi uyguladi. Pozisyonlari iyi suzdu, zor bir maci kucuk hatalarla tamamladi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir