kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

OMER URUNDUL


Recep kurtardi

Daum'un solda Mahmut, sagda Kemal'i oynatmasi, Yusuf'u orta sahada gorevlendirmesi F.Bahce'yi nasil etkiledi?

Gecen haftaki Istanbulspor macinda kanatlarda gorev yapan Hakan Bayraktar ile Erhan Albayrak hem defansif hem de fiziki yetersizlikleri nedeniyle oyuna hicbir katki yapamadilar. Daum'un solda oynattigi Mahmut'un deneyimi ve teknik kapasitesi yeterli degilse de caliskan ve devamliligi olan bir oyuncu. F.Bahce golu erken bulup, savunma agirlikli oynayinca Mahmut siritmadi. Sag kanatta ise Fatih cezali, Ali Gunes sakat oldugu icin Kemal mecburiyetten oynadi ama orta sahadaki performansina gore daha basariliydi. Yine de bu yerin oyuncusu degil. Yusuf ise ozellikle ikinci yarida akilci toplar tasidi, rakibi eksiltti ama son hamlelerde basarisizdi.

* Trabzon'un oyun duzeni nasildi?

Trabzonspor'un dun gece sahaya cikan kadrosunda onemli eksikler vardi. Bilhassa orta sahanin temel diregi ve cok iyi bir on libero olan Huseyin'in yoklugu bu bolgeyi olumsuz etkiledi. Ayrica Yattara gibi etkili bir hucum silahi yoktu. Bu olumsuzluklarin ustune bir de F.Bahce erken skor avantajini bulup defansini bosaltmayinca bordo-mavili takimin organize atak gelistiremedi. Yine de Augustine ile 2 firsat bulup, kullanamadilar.

* Oumar atildiktan sonra F.Bahce daha cok hucum etmeli miydi?

F.Bahce'nin lige hazir olmadigi bu macta iyice belli oldu. Erken bulduklari golden sonra defans ve orta sahanin yakinlasmasi savunma hatalarini en aza indirdi. Gecen hafta ise F.Bahce risk alip, geride genis alanlar biraktigi icin agir defans bloku rakibe cok pozisyon vermisti. Fakat skor avantajindan sonra, son bolumde 10 kisi oynayan rakibi karsisinda organize ataklar yapamayisi, bir tek pozisyon bile bulamayisi sikintilari gosteriyor. Orta sahadaki oyun kurucu sikintisinin yanisira sag ve sol kanattaki oyuncular da hucuma destek veremeyince F.Bahce rakip kalede etkili olamadi.

* Tuncay nerede oynamali?

Kesinlikle sol kanatta oynamamali. Cunku buranin oyuncusu degil. Ayni sekilde sag kanattaki Serhat da oyle. Oysa Daum, rakip 10 kisi kalinca mesela Serhat'in yerine orta sahaya bir oyuncu alip, Tuncay'i forvete Hooijdonk'un yanina cekip, sayisal ustunlukten ve bos alanlardan yararlanabilirdi ama yapmadi. Hooijdonk ise cok iyi alan bosaltip arkadaslarina asistler yapti.

F.Bahce'nin onde oynadigi 80 dakikadan fazla bir surede cok faul yapmaya musait Trabzon orta sahasi ve defansi onunde duran top kazanamayisi organizasyon sikintisini gozler onunde serdi. Uc puanda en onemli faktor ise, disiplinden kopmadan, takim ruhu ile mucadele etmeleri idi.

* Recep sansini nasil kullandi?

Recep icin cok zor bir macti. Cunku Enke'nin gitmesiyle ilk gorev aldigi mac Trabzon deplasmani oldu. Oyun basinda kolay bir yan topta hata yapti ancak daha sonra ilk yarida Agustine ile karsi karsiya kaldigi pozisyonu kurtarip moral buldu. Son dakikalarda da macin kader adami oldu. Yine Agustine'in yuzde yuzluk pozisyonunu mukemmel bir refleksle karsiladi.

* Hakem nasil bir yonetim gosterdi?

Bulent Uzun mukemmeldi. Cok az hata yapti. En onemlisi baski altina girmeden gordugunu caldi. Kartlari yerindeydi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir