kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

OMER LUTFI METE


Cok esli iktidara kumalardan Viagra

Washington Post'taki, "Kurt devleti ruyasi rafa kalkti" yorumuna Talabani biraz gecikmeli olarak dun Tokyo'dan cevap verdi

"Ruya duruyor, ancak su an gundemimizde degil."

Ikisi de "taktik" beyanlar.

Washington Post, ABD'nin sahin derinligine ustaca hizmet sunan cagdas bir askeri us! Isinin ehli oldugu icin hem etkinligi yuksek, hem de gazetecilik fiyakasi. Bizdeki benzerleri ise, maddi veya ideolojik sebeplerle lehte-aleyhte dogrudan "silahli haberler servisi" olarak calisirlar.

Onlar kentli dehasiyla, bunlar koylu kurnazligiyla tetikcilik yapar.

Bizimkilerin gizli servislerce yonlendirilerek kullanilmasi ise bu kaba ic kavgalara oranla hayli basarilidir. Iktidara yagcilik veya iktidarla savas durumunda olan kuruluslar genellikle cig ve kaba tetikcilik yaparken, dis kumandali yonlendirme programlari daha zanaatkarcadir. Bu da, azmettiren yabanci ile azmettiren yerlinin kalite farkindan kaynaklanir.

Washington Post'un "Kurt devleti ruyasi bitti" yollu yorumu, Turkiye'nin Irak'a asker gondermesi acisindan cok aydinlatici!?

'Senden sana sigindim Allah'im'
Bastan beri "Sunu yapmazsan Kurt Devleti kurarim haa" diye diye, Ankara'yi samar oglanina ceviren merkezlerin istahini kiracak bir durum yok. Turkiye'nin elini kolunu baglayan bu yapay kabusa iliskin Washington Post ciddiyetinde (!) bir yorum, Mehmetcik'in yolunu acacak mujde oluveriyor!

Eh, iktidar partisinin doruklarina yon veren "ABD'yle barisik irkci Kurt lobisi" ve Turkluk alerjisi de elde iki; emrin olur Pentagon!

Talabani'nin bu yoruma cevabinin Barzani'den gec gelmesi de aydinlatici!? Ankara'ya "Kurt devleti" sopasi ile yat-kalk yaptiran bereketli stratejiyi degistirmeye ne hacet? Barzani Kurt Devleti icin acul davranacak, Talabani ilimli; boylece Turkiye hem korkutulacak, hem de politikasizliga mahkum tutulacak.

Adalet ve Kalkinma Partisi muhakkak ki ulke adina iyiniyetle bu tikanmayi asmak istiyor, ama kullandigi iki ayak da cehennemlik!

- Turkiye'de gercek anlamda sivil iktidar olabilmek icin AB isteklerine tapinmak,

- Piyasalar cokmesin diye, ABD sahinliginin serrinden yine bu sahinlige siginmak.

Bunun icin Turkiye'de isi gucu olan AB sermayesine ikramda sinir yok. Yine bunun icin ABD'ye, -NATO ruhuyla yetismis askerin bile goze alamayacagi- kolayliklar sunmak.

Tecavuzcuyu tahrik etmek
Baska tasari da yok.

Vergi barisi ve imar affi gibi duzeneklerle 25 milyar dolar saglansa dahi, mevcut borc yuku, hicbir hukumetin bir secim doneminde iz birakacak is yapmasina imkan vermez. Acikcasi bu borcu koktenci bir bakisla ve durustce yeniden yapilandirmayan her iktidar kukla kalir, hicbir dis meselede masaya esit ve resit taraf olarak oturamaz.

Daha beteri, karsida uyandirilan istah!

Askerin son sozu soylemedigi bir iktidar olusturabilmek icin AB'ye, yeni piyasa bunalimlarina dusmemek icin de ABD'ye verilen "senin icin olurum abi" resmi her iki tarafta da akil almaz hevesler uyandiriyor

Hem AB, hem ABD; "Off of; su an Ankara oyle comert ki, ne istesek aliriz" diye salyalarini akitiyor. Bu durum onlari; degil Ak Parti'nin, gokten inecek bir Hakk Parti'nin bile veremeyecegi seyler isteyecek kadar kustahlastirabilir.

Boylesine bol keseden kolaylik sunan iktidar kendine de, millete de hayal edilemeyecek kadar agir faturalar odetebilir.

Dilerim butun soylediklerim yanlis cikar.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir