kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Bay frikik sunar

Frikik ustasi Van Hooijdonk'un 12. dakikada attigi golle Trabzonspor'u tam 7 yil sonra yenmeyi basaran Fenerbahce rahat bir nefes aldi. Oumar ve Samet Aybaba oyun disi kaldi

Son yillar Fenerbahce'yle Trabzonspor'un kaderini birbirine paralel ciziyor. Ikisi de sezona buyuk iddialarla basliyorlar, ikisi de ilerleyen haftalarda dus kirikligi ve husran yasiyorlar. Dun, bu iki benzer kaderli takimi ligin ikinci haftasi karsi karsiya getirdi.

Gunun daha ilk saatlerinde kentte stres kendini gostermisti. Bordo-mavili formalarin yanina katilan yeni turuncu formalariyla ev sahibi taraftarlar, mactan once konuk taraftarlarin ne zaman gelecegini soruyorlardi. Emniyet bu konuda farkli bir tedbir aldi, Fenerbahceli taraftarlar maca zor yetistiler. Ama devre arasi gerginlik icin yetti de artti bile...

Tel orgusuz sinavda bir konu da dikkatimizi cekti. Onceden tel orguler varken en ufak araliktan sahaya girip bayrak diken, kendini filelere atan, yesil alani opup dualar eden kacaklar bu kez sahaya girmediler. Demek ki onlari cezbeden tel orgulermis!

Gol olu toptan geldi
Trabzonspor ev sahibi olmasina karsin ilk yarida istedigi baskiyi kuramadi. Cogu dakikada Fenerbahcenin hakimiyetini kirma beceresi gosteremedi. Fenerbahce topa daha hakim olan tarafti ancak pozisyon uretmekte zorlaniyordu.

Istanbulspor macina kiyasladigimizda karsilasmanin zorluk derecesiyle orantili pozisyon sayisinda da dogal bir dusus vardi. Ancak bu devrede Fenerbahce'nin aradigi gol olu bir toptan geldi. Elbet sogukkanlilarin yani sira basin tribununde oturup ortami gerenler de vardi. Ancak devre arasi olaylari o ana kadar guzel giden futbol gecesinin kotu paranteziydi.

Ve kartlar cikiyor
Ikinci yarinin baslama duduguyle birlikte devre arasi olaylari futbolu da etkiledi. Iki takim sahada anlamsiz goruntu cizerken, futbol kendini yeniden ancak 60'li dakikalarda gosterdi. Trabzonspor'un beraberlik cabalari; Fenerbahce'nin ilerleyen dakikalarda orta sahayi kalabaliklastirmasina ve savunmaya cekilmesine etken oldu. Bu arada ev sahibi takimin savunmasi onemli gedikler verdi, bunlardan yararlanamayan Fenerbahce'nin ileri uc adamlariydi. Fenerbahce savunmasindaki saglamci anlayis Trabzonspor'a daha cok uzaktan vuruslarla sans aramaya zorladi. Ancak bunlarda da Trabzonspor istedigi sonucu bir turlu bulamadi.

Dun herkes zor macin stresini yasiyordu. En heyecanli olacagi soylenilen Recep adeta istisna bir durum cizdi. Genc kaleci "Ben bu kaleyi sezon sonuna kadar korurum" dercesine oynarken; 89. dakikada Augustine'le teke tek kaldigi pozisyonu kurtararak adeta macin kader adami da oldu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir