kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

ABD'den KADEK icin heyet geliyor

ABD heyeti, KADEK'in ust duzey yoneticilerinin Turkiye'ye teslim yontem ve kosullarini Ankara'yla masaya yatiracak

ABD ile gerginlesen iliskiler Irak'a asker gonderilmesine yesil isik yakilmasiyla yeni bir ivme kazandi. Turkiye'ye "Kuzey Irak'taki PKK/KADEK'i biz tasfiye edelim" sozu veren ABD, orgutun ust duzey yoneticilerinin Turkiye'ye teslimine iliskin yontem ve kosullarini Ankara'da masaya yatirmak icin heyet gonderme karari aldi. Onumuzdeki hafta Ankara'ya gelecek heyetlerden ilki, Turkiye'nin Irak'a asker gondermeye iliskin gonderdigi "sualname"ye Washington'un verdigi yanitlari getirecek. ABD, Irak'a asker gondermek icin "Kuzey Irak'i PKK'dan arindirin" sarti kosan Ankara'yla bu konuyu da, ikinci bir heyetle masaya yatiracak. Ankara, ABD'ye "Turkiye Eve Donus yasasi ile PKK/KADEK militanlarina son bir sans verdi. Artik orgutun ust duzey yoneticileri tutuklanarak Turkiye'ye teslim edilmelidir" mesaji verecek.

DAVET BEKLEMIYORUZ
Bu arada, Turkiye, BM Guvenlik Konseyi'nin Irak'a iliskin son kararini memnuniyetle karsilarken, Irak'a asker gondermek icin Gecici Hukumet Konseyi'nin davetini on sart olarak gormuyor. Diplomatik kaynaklar, davet yapilsa da yapilmasa da Turkiye'nin kendi ulusal cikarlari dogrultusunda karar alacagini belirttiler.

TALABANI: ISTEMIYORUZ
Irak Kurdistan Yurtseverler Birligi lideri Celal Talabani de, Amerikan askerlerinin Irak'tan hizla ayrilmasinin kaos yaratacagini, bu nedenle demokratik Irak icin 1 ya da 2 yil kalmalari gerektigini soyledi.

Talabani, Irak'ta uluslararasi guc istediklerini de soyledi, "Ancak Turkiye dahil, komsu askerlere karsiyiz" dedi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir