kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Demirel: Tezkere gecmezse kotu olur

9. Cumhurbaskani Suleyman Demirel, ''Irak'a asker gonderilmesi konusunda hukumet ne yapacaksa bir an once yapmali, TBMM'ye yeni bir tezkere gelecekse bu tezkere mutlaka gecmeli'' dedi.

Demirel, Bolu Koru Otel'de gazetecilere yaptigi aciklamada, Irak'a asker gonderilmesi konusunu degerlendirdi. "Turkiye, 30 sene icinde orada rol oynamaya talip midir, degil midir?" diye soran Demirel, "Irak'a asker gonderme konusunda hukumet ne yapacaksa bir an once yapmali, TBMM'ye yeni bir tezkere gelecekse bu tezkere mutlaka gecmeli. Yoksa durum, daha kotu olur'' diye konustu. Irak'ta istikrari saglamaya talip olan 30 ulke oldugunu ifade eden Demirel, sozlerini soyle surdurdu "Turkiye de taliptir. Amerika ile karsilikli konusulmus, bu talep iletilmistir. Onlar da memnun olmuslardir. 19 Mart'a kadar bizim komsumuz Irak'ti, 9 Nisan'dan itibaren ABD Irak'i isgal etti. Simdi, bizim komsumuz Amerika'dir. Irak'a asker gonderilmesi, Amerika ile bozulan munasebetlerimizi duzeltmek icin firsattir. BM, Irak'taki gecici yonetimi tanimistir. ABD super guctur. Onunla dusmanlik icine girerek, bir yangin ulkesi olan Irak'ta, Turkiye de, Rusya da, Almanya da rol oynayamaz. Irak yuzunden munasebetlerin bozulmasi iyi degildir.''

Demirel, sorular uzerine, Eve Donus Yasasi ve orman niteligini yitiren arazilerin satisi konularinda Hukumet'e destek verirken, AK Parti'nin transferlerle Anayasa degisikligini yapacak cogunluga ulasmasinin da "cok guzel'' oldugunu vurguladi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir