kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

TV sohretleri balon gibi

"Eskiden Memoli icin camlar kirilirdi ama o da unutuldu" diyen Mahsun Kirmizigul, muzigin farkli bir gucu olduguna ve sarkilarin unutulmayacagina inaniyor

Mahsun Kirmizigul, Eylul ayinda cikacak albumunu hazirliyor. "Cok guzel oldu, cok guzel oldu" dedikce ben de "Iyi de, farkli olan ne yaptin. Insanlar artik ayni seylerden sikildi. Bak konserler bile bos geciyor. Soyleyecek farkli seylerin olmasi gerekiyor. Degisim gerekiyor" dedim. Ben bunu soyleyerek damarina bastim galiba. Kimsenin etlisine sutlusune karismayan Mahsun bir acildi, bir acildi ve bakin neler anlatti

"KIMSENIN HAVASI KALMIYOR"
"1990'dan 2000'e kadar muzige biz yon verdik. Son 10 yildir cikan butun albumlerin altyapisinda benim baslattigim tekno altyapi vardir. Ama bunun da degismesinin zamani geldi. Ben bir muzik adamiyim ve dunyayi izliyorum. Simdi bu albumle yepyeni bir donem baslatiyorum. Turkiye'de yoz muzik donemi kapandi. En koyu arabesk dinleyenler bile artik farkli seyler ariyor. Insanlar Laco Tayfa'yi niye dinliyor? Cunku adamlar farkli seyler deniyor. Acikhava'da onlarin konserini 4 bin kisi izliyor, biz Acikhava'yi dolduramiyoruz. Bizim tarzimizdaki insanlar orada is yapmaz. Ben bile televizyonlarda, magazinlerde izledigim insanlari gidip konserde de ayni sekilde izlemem. Seyirci nicin izlesin ki?"

"SOHRET BITER"
Ozcan Deniz'i sordum. Bir zamanlar yedikleri ictikleri ayri gitmeyen, kader arkadasi Ozcan'i... "Ozcan diziyle cok guzel bir sey yakaladi. Artik onunde yeni bir yol var. Onun da kendini gelistirmesi gerek" dedi. Yani televizyonla kazanilan sohretin altinin doldurulmadigi takdirde yok olup gidecegini ifade etti. Kendisinin de televizyon dizisinde oynadigini hatirlattim.

Ona gore asil kimligi muzisyenlik. Ve ona gore roller unutulur ama sarkilar unutulmaz." "Nasil yani?" diye sordum. Yaniti mi? Buyrun size yeni bir tartisma konusu; "En onemli sey muzigin gucu. Birkac yil once televizyonda Memoli ve Deliyurek firtinasi eserdi. Memoli icin camlar-cerceveler kirilirdi. Ne oldu? Bos. O eski hava kaldi mi? Kalmadi. Soylediklerime kimse alinmasin ama gercek olan bu. Ayni tehlike simdi Ozcan icin de gecerli. Bu sohret cabuk biter. Onun da Seymen Aga'liktan siyrilip, baska seyler yapmasi gerek."


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir