kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Simdi 'Adnan Abi' zamani

Turk siyasetine Ozal ile giren "Partimizin sanatcisi" gelenegi, Basbakan Erdogan'in 'Adnan Abi' dedigi Adnan Senses'in yildizini yillar sonra yeniden parlatti

Turk siyasi hayatina, Turgut Ozal'in Anavatan Partisi Genel Baskani oldugu donemde giren, partilerle ozdeslesmis sanatci ve muzik gelenegi, AK Parti Genel Baskani ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in "Adnan Agabey" dedigi Adnan Senses'le devam ediyor. AK Parti'nin kurulus yildonumlerinden ozel gecelerine kadar hemen her etkinliginde yer alan Senses, Trakya havalari ve sanat muzigi agirlikli repertuari ile adeta ikinci baharini yasiyor.

Bugune kadar secim meydanlarinda, parti slogani haline gelen sarkilara imza atan ve partilerle ozdeslesen muzisyenlerin bircogu ise artik sadece hatiralarda yasiyor. Iste bunlardan bazilari

FARKLI FARKLI GOZDELER
ANAP; "Davulcu Asim" olarak unlenen baterist Asim Ekren ayni zamanda Turgut Ozal'in damadi, Osman Yagmurdereli ise Veysel Atasoy'un bacanagiydi. Gecirdigi beyin rahatsizligindan sonra sahnelere veda eden Yuksel Uzel de Semra Ozal'in Papatyalari arasinda yer aliyordu. Mesut Yilmaz doneminde Burat Kut'u secim meydanlarina cikaran ANAP'in gozde sarkisi ise her zaman "Arim, balim, petegim" oldu.

CHP; Yavuz Bingol ve Edip Akbayram disinda bir diger gozdesi milletvekili olarak saflarina kattigi Zulfu Livaneli oldu.

DYP; Bu partinin en cok calistigi sanatcilarin basinda Muserref Akay geldi. Metin Senturk ve Izzet Yildizhan da gozdeler arasindaydi.

MHP; Ugur Isilak ve Mustafa Yildizdogan disinda Ferdi Tayfur, Devlet Bahceli'nin memleketlisi olarak her dem basrolde oldu.

DSP; Sag ile solun sentezini sanatci seciminde de uygulayan DSP'nin gozde sanatcilari Belkis Akkale, Izzet Altinmese idi. Son donemde ise popa yonelip Teoman'i da gozdeleri arasina katti.

Zubeyir KINDIRA


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir