kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Dort duvarinda dort marifet

Istanbul'un Sisli ilcesinde yasayanlar bu yil Ekoev'le tanisacak. Dogal enerjinin onemine dikkat cekmek icin Sisli Belediyesi Baskani Mustafa Sarigul destegi ile kendi elektrigini ureten bir ekoev kuruluyor.

Dogal enerji sistemleri alaninda faaliyet gosteren Ares Enerji'nin Genel Muduru Ates Ugurel'in onculugunde baslatilan 'Ekoev' projesi Sisli Belediyesi'nin Okmeydani'nda tahsis ettigi arsa uzerinde kurulacak. Ekoev kendi enerjisini kendi uretecek.

AHSAP MALZEME KULLANILACAK
Depreme dayanikli ahsap malzemeler ve kanserojen olmayan boyalarin kullanilacagi ekoevde, ayrica yagmur suyunu toplayip degerlendirecek bir sistem de kurulacak. Sisecam'in yalitimli camlari saglayarak destekledigi projeye, Siemens de elektrikli aletleri ve aydinlatma sistemlerini kurarak katki sagliyor. Projenin asil hedefi ise, ekoevlerden olusan bir 'Ekokoy' un hayata gecirilmesine onculuk yapmak.

Sistemin kurulmasi icin baslangicta bes ile 20 bin dolarlik bir yatirim gerekiyor. Sistem, gunesten elde edilecek elektrik, isinma ve sogutma enerjisiyle 5-6 yil sonra kendini amorti ediyor. Sistemin kurulmasi icin kullanilan urunlerin tamami ise ithal. Ugurel, Turkiye'de sistemin yayginlasabilmesi icin devlet desteginin sart olduguna dikkat cekiyor. Sisli Belediye Baskan Mustafa Sarigul, projenin hayata gecirilmesi icin butun belediye imkanlarini seferber etti. Sarigul, "Sistem kurulduktan sonra elde edilecek dogal enerji ile yurtdisina yapilacak harcamalar minimize edilecek." dedi.

Senol BASTAKAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir