kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Her basbakan ogluna kizimi vermezdim

Kizini Basbakan'in ogluyla evlendiren Orhan Uzuner, mutluluk sarhosu. Damadini oven Uzuner, Erdogan ailesinin ayricaligini "Kizimi her Basbakan ogluna da vermezdim" sozleriyle ifade ediyor.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in oglu Bilal Erdogan ile kizi Reyyan Uzuner'i evlendirerek, Erdogan ailesine dunur olan Orhan Uzuner, mutluluktan dugun yorgunlugu hissetmediklerini soyluyor. Buyuksehir Belediyesi Ulasim A.S.'de muhendis olarak gorev yapan Uzuner, "Mutluluktan dugun yorgunlugu hissetmiyoruz. Mutsuz ve uzuntulu olsaydik, hemen isbasi yapmayabilirdik. Hemen isbasi yaptik. Isimizin basindayiz" dedi.

HAYATIMIZ DEGISMEZ
3 kizinin en buyugu Reyyan'in bir basbakan oglu ile evlenmesini esinin cevresinin genis olmasi nedeniyle son derece normal karsilayan baba Uzuner, bu konu kendisine ilk acildiginda da tepkisiz davranmis. Basbakan ailesine dunur olmasinin hayatlarini etkilemeyecegini ifade eden baba Uzuner, cevrelerindeki genel havanin degistigini itiraf etmeden gecemiyor. Uzuner, "Etrafimizda degisiklik olabiliyor ancak ben degismedim. Bana farkli davranmak isteyenler olabiliyor, ancak ben onlara bu imkani vermiyorum" seklinde konusuyor.

DAMADIMIZI SEVDIK
Harvard'li damadini yere goge sigdiramayan Uzuner, Bilal ile bir baba-ogul bir arkadas gibi olduklarini belirtiyor. Her seferinde "Damadimizi cok sevdik" diyen Uzuner iliskilerini de "Bilal zeki bir cocuk. Insancil, ulkesini seven, hos bir genc yani. Onun yaninda sikilmiyorsunuz. Hos sohbet birisi. Bana baba diye hitap ediyor. Gordugunde genc olmama karsin elimi opuyor. Aramizdaki mesafe, saygi, sevgi gayet iyi ve yerinde" seklinde anlatiyor. Bilal'le ulke sorunlarina da degindiklerini soyleyen Uzuner, "Birgun Kibris'i konustuk. Bayagi dolu oldugunu gordum. Bilgili olmasi hosuma gitti" diyor.

KADIN ELI OPMEK ITALYAN ADETI
Italya Basbakani Berlusconi'nin kizi Reyyan'in elini opmesini "Tabii o davranis Italyanlar'a mahsus bir hareketti. O acidan normal yani" diyerek yorumlayan Orhan Uzuner, 17 yasindaki kizi Reyyan'i Bilal'e ailesi nedeniyle tereddutsuz verdigini ifade ediyor. Uzuner, "Bilal'den once ailesi. Simdi Tayyip Bey Basbakan olmasa bile yine olabilirdi. Bir kere aile onemli. O aile icinde cocugu da, halini de goruyorsunuz. O da o aileden geldigi icin sorun kalmiyor" diyor.

HEMEN TORUN ISTIYOR

Ailenin Basbakan ailesi olmasinin bir evlilik karari icin yeterli olamayacagini kaydeden Uzuner, "Tamam aile Basbakan olabilir. Ancak bu ailenin konumlari, durumlari, ailesi onemli. Her Basbakana da bu is olmaz yani. Birbirini sevmek ve arada bir uyumlulugun olmasi lazim" diyor.

Reyyan'in da cok sayida seckin ozelliklere sahip oldugunu belirten baba Orhan Uzuner, soyle devam ediyor; "Kizim da yeterlilik var. O kadar genc olmasina ragmen cok guzel resim yapar, cok sayida siir yazar. Asiri derecede kitap okur. Hattatligi da var. Edebiyat yonu cok kuvvetli. Sadece Reyyan degil diger kizlarim da boyle yetismistir."

Kizinin damadi icin bir siir yazip yazmadigini bilmedigini ifade eden Uzuner'in gonlunden torun geciyor. Ancak, kararin da yine cocuklarda oldugunu belirterek, gulerek "artik onu gencler bilir" diyor.

Nebahat KOC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir