kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Hazine 11 bin ton findigi stok yapti

Findik fiyatinda kaos devam ediyor. Bu yil rekoltenin Italya, Ispanya ve Gurcistan'da da dusuk olmasi dis piyasalarda findigin fiyatini yukseltiyor. Avrupali imalatci, gecen yilki findigi 3-3.2 dolara aliyor.

Bu yilki findiga ise 3.8-4 dolar teklif ediyor. Devletin kabuklu findik icin teklif ettigi 2 milyonluk brut rakam ise sadece 1.4 dolar. Ustelik bu rakam kesintilere 1 milyon 788 bin liraya, yani 1.2 dolara kadar dusuyor.

Turkiye'de bu yilki rekoltenin 400 bin ton civarinda olacagi tahmin ediliyor. Bu da onumuzdeki gunlerde fiyatin yukariya tirmanacagini gosteriyor. Hatta Fiskobirlik'in 10 gun once Hazine adina 11 bin ton findigi satmak icin ciktigi ihalenin iptal edilmesi kafalarda soru isaretleri yaratti. Simdi piyasada, 'Hazine'nin bu findigi ileride fiyatlar yukseldiginde piyasayi regule etmek icin kullanacagi" soylentisi dolasiyor.

Fiskobirlik Baskani Salih Erdem ise, sunlari soyledi "Ihale yapildi ve bir onceki ihaleye gore 110 bin lira daha yuksekten alici buldu. Hatta piyasa fiyatinin uzerine yuzde 10 masraf payi koyup ihaleye ciksaydik 1 milyon 900 bine de alici bulurduk. Ama ihale bitti, Hazine'ye ihaleyi tastik ettirmeye gittik. Ihalenin iptal edildigini ogrendik."


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir