kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

10 milyon dolar icin

Bulgar ekibiyle bugun ilk maci oynayacak olan Cimbom, turu gecerse havuz da dahil 7 milyon $ almayi garantiliyor. Hedef gruptan cikip bunu en az 10 milyon $'a tasimak

Gecen yil 7.8 milyon $ aldi
Avrupa Kupalari'ndaki en basarili Turk takimi olan Galatasaray, bu gece Sampiyonlar Ligi ucuncu on eleme turu ilk macinda Bulgar takimi CSKA Sofya'yi konuk ediyor. Sari-kirmizililarda amac 1992-93'te Sampiyonlar Ligi adini alan Avrupa futbolunun kulupler duzeyindeki bu en buyuk organizasyonuna 9. kez katilabilmek. Bunun prestijin cok otesinde maddi boyutu da var. Galatasaray, gecen sezon grup maclarini sonuncu bitirmesine karsin UEFA'dan 10 milyon 643 bin Isvicre Frangi SF (7 milyon 800 bin dolar) gelir elde etmisti. Bu kez grup maclarinda basarili olup eleme turlarina kalinmasi halinde gelirin 10 milyon dolari asmasi hedefleniyor. Cunku gecen sezon performans bonusu bir galibiyet ve bir beraberlikle 750 bin SF'de kalmisti.

Galatasaray, CSKA Sofya'yi elemesi halinde grup maclarina kalarak 5 milyon 500 bin SF (4 milyon dolar) almayi garantiliyor. Gecen sezon buna havuzdan (Market pool) 4 milyon 393 bin SF eklenmisti. Bunu da dahil edince garanti para 7 milyon dolari asiyor. Bu rakamlar ozellikle Galatasaray gibi ciddi borc yukune sahip kulupler icin cok onemli. Ama Sampiyonlar Ligi'ndeki tum takimlar incelendiginde Galatasaray'in cok daha fazla kazanabilecegi goruluyor. Galatasaray, gecen sezon gruplarda mucadele eden 32 takim arasinda UEFA geliri acisindan 22'nci sirayi alirken, zirveyi yaklasik 50 milyon SF (36 milyon 500 bin dolar) ile Juventus kapmisti. Kupayi kazanan Milan 45 milyon 790 bin SF ile Borussia Dortmund'un (46.669.000) bile gerisinde kalmisti.

Selim SUNER


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir