|
 |
|

Vatandas Cumhuriyet Altini'na hucum etti, uretim % 123 artti
Darphane'nin Cumhuriyet Altini uretimi agirlik bazinda yuzde 149 artis gosterdi. Ilk 7 ayda ise 37.6 ton altin uretimi gerceklestirildi
Turkiye'nin krizin etkisinden kurtulmaya baslamasi altin uretimine de yansidi. Krizle birlikte gunde 2 dolarla gecinenlerin sayisi artinca altina olan ilgi de oldukca azalmisti. Darphane'nin Cumhuriyet Altini uretiminin Temmuz ayinda gecen yilin ayni ayina gore, adet bazinda yuzde 122.9, agirlik bazinda ise yuzde 148 oraninda artmasi vatandasin yeniden eski gunlerine donmeye basladiginin isareti olarak yorumlaniyor.
URETIMDE REKOR ARTIS
Darphane verilerine gore, Temmuz'da meskuk ve ziynet olmak uzere toplam 1 milyon 931 bin adet Cumhuriyet Altini uretimi gerceklestirildi. Gecen yilin ayni ayindaki uretim ise 866 adet olarak belirlenirken, bu yilin Temmuz ayindaki uretim artisi yuzde 122.9 gibi rekor bir seviyeye ulasti. 2003'un Temmuz ayinda uretilen Cumhuriyet Altinlari'nin agirligi da gecen yilin ayni donemine gore yuzde 148 oraninda artarak 5 ton 423 kiloya cikti. Gecen yilin Temmuz ayinda 2 ton 186 kg'lik uretim gerceklestirilmisti. Ilk 7 aylik uretim de gecen yilin ayni ayina gore artis gosterdi.
Bu donemde adet bazinda uretim yuzde 64.4 oraninda yukselirken, uretim 7 milyon 398 bin adetten 12 milyon 159 bin adede cikti. Agirlik bazinda da 21 ton 206 kg olan uretim, 37 ton 596 kiloyu buldu ve yuzde 77.3 oraninda artis gosterdi.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|