kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ÖMER ÜRÜNDÜL


Yararlı prova

Amsterdam Turnuvası'nda Galatasaray ilk maçında eksik Inter karşısında farklı bir yenilgi aldı. Ancak bu karşılaşma Türkiye Ligi ve Şampiyonlar Ligi elemesi öncesi eksileri artıları görme açısından son derece faydalı oldu.

Fatih Terim'in çabuk karar vermesi gereken iki konu var. Birincisi üçlü defans mı, dörtlü defans mı uygulatacak buna karar vermeli. Diğeri ise ideal 11'i belli alternatifleriyle kafasında net bir şekilde şekillendirmek. Dün gece Galatasaray dörtlü defans uyguladı. Sahaya çıkan ilk 11 de, bir iki değişiklik dışında olması gerekendi. Inter önünde ilk yarıda oyuna daha çok hükmeden ve hücumda etkili olan taraf Galatasaray'dı. Sarı-kırmızılı takım, organize ataklar geliştirdi, hücuma genişlik kazandırdı, De Boer'in geriden uzun kontra pasları kanatlara işlerlik getirdi. Hakan Şükür istekli, hareketli ve arkadaşlarına asist özelliklerini sahneleyen görüntüdeydi. Ancak başta Pinto olmak üzere atakların olgunlaştığı dönemde son pas seçimlerindeki yanlışlar, önemli pozisyonların harcanıp gitmesine neden oldu.

Galatasaray'ın takım savunmasında ise sıkıntılar vardı. Etkili bir pres yapılamadığından, defans bloğu rakip ataklar karşısında zorluklar yaşadı. Özellikle geniş alanda yakalandığı zaman Rumen Tamas'ın çok ağır kaldığı gözlerden kaçmadı. Sol kulvarda da Hakan Ünsal arkasına çok adam kaçırdı. İlk devre tek farklı skor dezavantajıyla kapandı.

Terim düşünmeli
İkinci yarı yine ilk yarının benzeri gibi başladı. Ama 65.dakikada Tamas'ın büyük hatasıyla fark ikiye çıkıp, kısa süre sonra bir gol daha yenince Galatasaray oyun disiplinin kaybetti. Ve kalan bölümde hücumda etkisiz, savunma da da zor anlar yaşayan bir Galatasaray şekillendi.

Bu maçtan sonra Fatih Terim'in iyice düşünmesi gerekir. Öncelikle defansın ortasında Bülent'ten kesinlikle vazgeçmemeli. Dörtlü defans bloğu, takım presi istenilen seviyede olmadığı için alan daraltmaya özen göstermeli.

Emre Belözoğlu ilk yarıda Inter'de zaman zaman sahnelediği klas haraketleriyle kalitesini gösterdi. Ancak adele sakatlıklarındaki devamlılık karşısındaki en büyük engel. Bu yüzden yine ilk yarıda oyunu terketti. Inter yeni bir Brezilyalı transfer etmiş. Sağ kulvardaki Luciano, kısa sürede Serie A'ya damgasını vuracak önemli bir yetenek. Geçen sezon çok az forma şansı bulan Nijeryalı Martins ise bence Hector Cuper'in vazgeçmemesi gereken bir forvet olmalıdır.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır