kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Evsahibiniz Schumacher!

Michael ve Ralf Schumacher, Almanya GP'sinde kendi seyircileri önünde zafer arayacak. Dün yapılan ilk sıralama turlarında Ralf, takım arkadaşı Juan Pablo Montoya ile öne fırladı

Almanya Grand Prix'sine evsahipliği yapan Hockenheim Pisti, Mercedes-Benz ve Porsche'nin merkezlerinin bulunduğu Baden-Wurttemberg bölgesinde bulunuyor Almanya'daki esas pist olan Nürburgring yeteri kadar güvenli olmadığı için 1979 yılında Almanya Grand Prix'si Hockenheim'a taşındı. Bu ilk yarışı Jochen Rindt kazandı. Ancak, Nürburgring yenilendikten sonra Almanya GP'si Nürburg'a geri döndü. 1976'da Nürburgring'te ünlü pilot Niki Lauda'nın neredeyse ölümüne yol açan trajik kazasının ardından, Hockenheim Almanya'da motorsporlarının gözbebeği haline geldi ve 1977 yılından bu yana (yalnızca 1985 hariç) Almanya Grand Prix'leri bu pistte yapılıyor.

Almanya Grand Prix'leri en başarılı pilotları 3'er birincilikle Fangio, Stewart, Piquet ve Senna. Aktif sürücüler içinde Michael Schumacher 2, Ralf Schumacher ve Rubens Barrichello birer kez kazandı. Dün yapılan 1.sıralama turlarında Williams pilotları Ralf Schumacher ve Montoya ilk 2 sırayı alırken Michael Schumacher 9'unculukta kaldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır