kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

F1 elden gidiyor

9 Temmuz'da hepimiz F1 pistinin temelinin atılmasını bekliyorduk. Ama boşuna bekledik. Şoke eden iptalin ardında usulsüzlükten belediyelere kadar her şey var

Belediyelerin iddiası
9 Temmuz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelinin atılacağı iddia edilen İstanbul Kurtköy'deki Formula 1 pistinin akıbeti meçhul. Temel atma töreninin birdenbire iptal edilmesinin arkasında birtakım sorunların olduğu öğrenildi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, pistin yapımını üzerine alırken bölgedeki belediyelerin arazi üzerinde hak iddia etmelerinin sorunlardan biri olduğu ve işi bozduğu ifade ediliyor. Ancak sorunların başlangıcının Antalya'da düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye ayağına gittiği belirtiliyor.

Tahincioğlu terliyor
Dünya Ralli Şampiyonası için TOMSFED'e aktarılan paranın 700 milyarlık bölümünün usulsüz harcandığı iddiası üzerine GSGM soruşturma açtı. Federasyon Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, bu soruşturma yüzünden terliyor. İddialara göre daha önceden planlanmayan yol yapımları ve teknik hazırlıklarda yaşanan sorunlar, belediyeye haber verilmeden halledildi. Bu olaylarda da gereken fiyatın üzerinde paralar ödendiği ve usulsüzlük yapıldığı konuşuluyor. Bu yüzden de Tahincioğlu ve ekibi için işler iyi gitmiyor.

Erkan Mumcu şüpheli
Bu olaylardan haberdar olan Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun yakın çevresine, "F1 çok önemli bir organizasyon ve Türkiye'nin tanıtımına katkısı tartışılmaz ama öncelikle bu konuda bir araştırma yapmamız ve öyle karar vermemiz gerekiyor" dediği öğrenildi. Üyeleri arasında Fatih Altaylı gibi ünlü isimlerin de bulunduğu TOMSFED ve pistin bulunduğu arazi ile ilgili sorunlar çözülmediği sürece Hükümet'in bu konuya bakışının soğuklaştığı biliniyor.

F1 treni kaçıyor
Sigara reklamı yasağının da gelecek olmasıyla Türkiye için büyük bir avantaj sağlanan F 1 konusunda bu yaşananlar, Federasyon yetkililerinin bireysel sorumsuzlukları nedeniyle büyük bir fırsatın kaçmasına yol açabilir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır