kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Teller kalksın

Kuşadası'nda seminere katılan hakemler, "Tel örgüler kalkarsa seyirciler de baskıdan kurtulur. Bir tehlike olacağına inanmıyoruz" dediler

Kuşadası'nda yapılan Uluslararası Hakem Semineri'ne katılan hakemler, statlarda tel örgülerin kalkmasını istediklerini belirttiler. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yavuz da FIFA'nın da bu konuda aynı fikirde olduğunu ifade ederek bunun hakem kararlarını etkilemeyeceğini söyledi.

Hakemler, SABAH'ın " Tel örgüler kaldırılmalı mı? Trabzon'da kaldırılmasını nasıl karşılıyorsunuz" sorusuna yüzde 90 oranında tel örgülerin kaldırılması gerektiği ve Trabzon da kaldırılmasının ise fanatik taraftarlara bir mesaj olarak algılanması biçiminde yanıt verdiler.

Trabzon'da bir şey olmaz
Denizli'den sonra Trabzon'da tel örgülerin kaldırılmasını olumlu karşılayan hakemler, " Tel örgülerin yüksekliği belli. Buradan atlayıp sahalara giren fanatikler var. Bizim ülkemizde yasaklar, baskıyı getirdiği için ister istemez taraftarlar bu tel örgüleri aşıp, olay çıkarmak istiyor. Yasaklar kalktığı zaman seyircilerde artık sahaya atlama yolları aramaz, çeşitli maddeler atamaz. Bizim görevimiz kuralları uygulamaktır. Trabzon'da geçmişte olaylar oldu. Tel örgülerin kaldırılması bu olayların önüne geçeceğine inanıyoruz" dediler.

FIFA da istiyor
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yavuz da FIFA'nın 2004 yılından itibaren statlarda tel örgülerin kaldırılmasını istediğini belirterek, "Hakemlerimiz oyun kurallarını uygulamakla sorumlu. Stadın güvenliği güvenlik güçlerine ait. Baskıcı unsurlar ister istemez toplumu patlama noktasına getirir. Denizli'de hiçbir olay olmuyor, insanlar takımlarını coşkuyla destekliyor. Seyirciler özgür bırakıldığı zaman bir yerde o tel örgü gibi çağdışı görüntüden psikolojik olarak kurtulacak" dedi.

Ali ERDOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır