kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İlhan'ın yerine Sinan

Beşiktaş antrenörü Lucescu "Santrfor almayacağım. Çünkü elimde Türkiye'nin en iyi santrforu var. Üç ay sonra onu milli takımda göreceksiniz" dedi

Beşiktaş kampına giderken, "Santrfora gerek var.."diye yazdım. Gittim ve gördüm ki Beşiktaş'ın santrfora ihtiyacı yok. Çünkü; Beşiktaş'ın bir değil çok kaliteli 5 santrforu (İlhan Mansız, Daniel Pancu, Ahmet Hassan, Ahmet Dursun, Sinan Kaloğlu ) var. Bir de geçen yıl bütün sezon santrfor oynayan Sergen Yalçın'ı da unutmayalım. Bu 6 oyuncudan sadece Sergen Yalçın, santrfor oynamak istemiyor. "Arkam kaleye dönük, iki stoperin arasında kalıp tekme yemekten sıkıldım. Benim yerim orta saha" diyor.

Peki Beşiktaş'ta kim İlhan Mansız'ın yerini dolduracak? İşte bu konuyu Lucescu'ya açıp, "Benim adayım Ahmed Hassan" dedim.

Lucescu ise Sinan Kaloğlu'nu tek isim olarak kullandı ve bakın ne dedi; " Çok değil üç sonra herkes niye santrfor istemediğimi anlayacak. Çünkü; Sinan Kaloğlu çok zeki, çok çalışkan, golü koklayan biri. Ayrıca 30 metre içinde inanılmaz deparı var. Dediğim gibi üç ay sonra Sinan'ı hep birlikte ulusal takımda da göreceğiz..."

Lucescu'yu dinlerken ben de; "Sinan'ı izlerken etkilendim. Geçmişte bana Cemil Turan'ı hatırlattı" dedim. Birlikte gülümsedik. (Yani; Beşiktaş'ın santrfora asla ihtiyacı yok...)

Lucescu, neden santrfor istemedigini ise oyuncularına da daha değişik izah etmiş. Demiş ki; "Santrfor alırsam milyon dolar öderim. Bu takımda dengeleri bozar. Yani sizin alacağınız bu parayı oynaması kesin olmayan bir oyuncuya vermem, verdirmem..."

Peki Sinan Kaloğlu, İlhan Mansız'ın yerini dolduracak mı. Genç oyuncu bu konuda çok net konuştu; "Gizli fıtık patladı ve hastaneye zor yetiştirildim, neredeyse ölüyordum. Sürekli antibiyotik aldım ve bir ay sadece yavaş yürüdüm. Bu zaman içinde 4 kilo zayıfladım. Ayrıca burnumdan da bir ameliyat geçirdim. Şu an % 50 kapasiteyle oynuyorum. Lucescu'nun bana özel ilgi göstermesinden çok mutluyum.

Kazım KANAT


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır