kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Bilal'in çöpçatanı milletvekili eşiymiş

Başbakan'ın küçük oğlu Bilal ile Reyyan Uzuner'in evlenmesine, AKP Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın eşi Meliha Yalçıntaş ön ayak oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal ile Reyyan Uzuner'in evlenmesine, AKP Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın eşi Meliha Yalçıntaş'ın ön ayak olduğu ortaya çıktı. Reyyan Uzuner'i bir toplantıda görüp beğenen ve Emine Erdoğan'a tavsiye eden Meliha Yalçıntaş, aynı zamanda Reyyan'ın mezun olduğu Özel Şefkat Koleji'nin sahibi olan Şefkat Vakfı'nın da kurucuları arasında.

Kurucuları kadınlardan oluşan Şefkat Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını Meliha Yalçıntaş yaparken, Eczacı Fevziye Nurol ve Ayşe Selçukbiricik de yönetimde görev yapıyor. 18 yaşındaki gelinin annesi Reyhan Uzuner de, okulun halkla ilişkilerinden sorumlu.

3 Kızkardeşin en büyüğü
18 yaşındaki Reyyan Uzuner, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'de mühendis olarak görev yapan Orhan Uzuner ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmasına rağmen avukatlık yapmayan Reyhan Uzuner çiftinin, üç kızının en büyüğü. Çiftin Reyyan'ın yanı sıra, Revza Fatma ve Revha adında iki kızı daha bulunuyor. Anne Reyhan Uzuner, aynı zamanda türbanlı bayanların oluşturduğu Hukukçu Hanımlar Derneği'nin de üyesi.

Nişan mekanı Yalçıntaşlar'ın
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan nişan da, Yalçıntaşlar'ın Sapanca'daki evlerinde gerçekleşti. Harem selamlık olarak yapılan nişan töreninde, erkekler ayrı, kadınlar ayrı mekandaydı. Nişan önce duayla başladı ve oynanan oyunlarla sona erdi. Çok sayıda milletvekili eşinin de hazır bulunduğu nişanda, Erdoğan ailesi takı takmayı da ihmal etmedi.

Gelinin dayısı 'Matrix'çi çıktı
Erdoğanlar'ın müstakbel gelini, Bilal Erdoğan'ın nişanlısı Reyyan Uzuner'in dayısının, Fatih Çıtlak olduğu ortaya çıktı. Kamuoyu Çıtlak'ı, Matrix'i savunan düşünceleriyle tanıyor. Dayı Fatih Çıtlak, bir dergide yayımlanan röportajın da, Matrix'in, tasavvuftaki tüm aşamaların aynen filme taşınmasıyla oluştuğunu, dayandığı felsefenin tasavvuf olduğunu savunduğunu söylemişti. Çıtlak, filmdeki tasavvuf aşamalarını da şöyle tanımlamıştı "Neo önce kendini sorguluyor, bulunduğu alemin farkında değil. Tasavvuftaki rehber, yani Morpheus ile karşılaşıyor. Morpheus, yani rehber, Neo'yu mürşide yani Kahin'e yönlendiriyor. Tasavvuftaki rüya halinin yerini Matrix'te simülasyon almış. Tasavvuftaki Kaf Dağı'nın ardı, Matrix'te Zion. Neo kendi benliğini yendiğinde bakabillah aşamasını geçiyor."

Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır