kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yasaklı öğretmen ilçeye müdür oldu

Zimmete para geçirme iddiasıyla soruşturma açılan ve okul müdürlüğünden alınıp yöneticilik yasağı konan Raşit Gürşen, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İzmir'in Bergama ilçesinde Ali Rıza İlköğretim Okulu müdürüyken hakkında açılan "zimmete para geçirme, parasal ve idari işlerde usulsüzlük ve yolsuzluk yapma" soruşturması sonunda müdürlükten alınıp, 5 yıl süreyle yöneticilik yapmasına "yasak" koyulan Raşit Gürşen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildi. Müdürlükten alınıp eğitimciliğini "sade" öğretmen olarak sürdüren Gürşen'in yasaklı olmasına karşın Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü yapılması tepkiyle karşılandı.

ZİMMETE PARA
Raşit Gürşen hakkında Bergama Ali Rıza Eroğlu İlköğretim Okulu Müdürü iken çeşitli iddialarla soruşturma açıldı. İddialar arasında; Gürşen'in okuldaki anasınıfı ile ilgili komisyonları kurmayıp her türlü kararı kendi başına alıp, tek yetkili gibi çalıştığı yer aldı. Gürşen'in okulun ihata duvarı için bankadaki anasınıfı hesabından çekilen 4 milyar lirayı banka havalesiyle gönderilmiş gibi gösterdiği, ancak faturasının olmayıp, bununla ilgili tediye makbuzu bulunduğu, tediye makbuzu karşılığı 9 ay sonra 720 milyon lira fazlasıyla fatura aldığı ve bu fazlalığı da fatura tarihinden bir ay sonra anasınıfı hesabından çekerek gider olarak işlediği ortaya çıkarıldı.

VALİ ONAYLADI
Bu iddialarla açılan soruşturma sonucunda, İzmir İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu'nca suçlu bulunan Raşit Gürşen'in cezasına dönemin valisi Alaaddin Yüksel olur verdi. Yüksel'in imzasıyla yasaklı müdür görevden alındı. Yasaklı Gürşen'in İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilişinin anlamlı olduğunu belirten eğitimciler, "Bu atamanın altında AK Parti'nin olduğuna, Vali Yusuf Ziya Göksu'nun yanıltıldığına inanıyoruz" dedi.

Nesrin COŞKUN - Erdal ÇARBOĞA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır